Guest (ID:6452) Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 System nośny ma ok, chodzi mi o materiały- klamry, zamki, pierdółki i drobiazgi. Nic tak nie denerwuje jak badziewny zamek :D. Nie twierdzę oczywiście, że tamten przykładowo zamek jest badziewny- po prostu nie jest firmowy. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 No niestety wiem o czym mówisz bo mnie dopiero zadowolił jakościowo Patrol od Source i LP camelbaka =/ O istnieniu dobrych rodzimych plecaków wtedy nie wiedziałem. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Dużo zależy od standardu produktu wyjściowego i kontroli jakości. Kraj pochodzenia nie ma już takiego znaczenia. Flyee, 5.11 i BHI też jest 'chińskie'. Owszem, specyfikacja i "QC" ma duże znaczenie. Tylko, że w tej dyskusji sięgamy najwyżej do tzw. średniej półki (i to raczej w dolnej części). Poza tym miałem styczność z "też chińskim BHI" i zdecydowanie nie zamierzam jej powtarzać, nie oczekiwał cudów od plecaka wartego mniej niż paliwo do mojej corolli A próbowałeś tańszych biopaliw? Takie z buraka, powinno się nadać... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Kuba dlatego ja wyznaję zasadę że biednego na syf nie stać i wolę raz zapłacić ciut więcej mając pewność że kupuje świetnie zrobiony produkt niż kilkukrotnie kupować coś co raz już zajechałem bo było tańsze i gorsze. Za dużo przejechałem się na 'tańszych' odpowiednikach, teraz nie uznaje półśrodków. A corolla z 95 roku raczej nie da rady na buraku ;) Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 (edited) BHI raczej nie należy do najtańszych. ;-) Ale mniejsza - w tym wątku rozmawiamy z zasady o rzeczach niezbyt drogich. I w tej kategorii nie robi żadnej różnicy czy wyrób jest "cywilny" czy "pro-militarny" (tj. w odn. do jakości). I tym razem nie żartując, jeśli ktoś chce tzw. solidny, militarny plecak - to warto kupić coś "kontraktowego" - np. holendra, za adekwatną cenę. Niż płacić 2-3x tyle za modny wygląd i problematyczna trwałość. Pytanie tylko, o co tak naprawdę autorowi chodzi? Edited October 27, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts