Golin Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Witam, jestem nowy jesli chodzi o kregi asg i mam do was pare pytan na ktore juz pewnie sto razy byla udzielana odpowiedz, mianowicie chodzi mi o dobor sprzetu, przegladam forum dosc intesywnie wiec pewnie sam bym po jakims czasie wszystko znalazl ale moze tak bd szybciej. Mianowicie planuje kupic zestaw sprzetu ktory jak najbardziej bd oddawal wyposazenie polskiego wojska konkretniej sluzb medycznych < eh tak sie skalda ze studuje pielegniarstwo i ratownictwo medyczne :P > do was taka sprawa i pare pytan 1. mam do wydania na dzien obecny okolo 3500zeta na podstawowe wyposazenie 2. mundur ktory zamierzam kupic to .wz93 od currahee chyba nie ma nic lepszego od nich 3. bron beryl, prawdopodbnie, widzialem ta repiike od lucznika, moje pytanie brzmi czy sa jakeis inne repliki beryla bo nie moglem znalesc 4.niestety na dzien obceny przy moim budzecie nie moge sobie zbytnio pozwolic na kamizelke modulowa od currahee, co polecacie jako alternatywe, zebym nie przekroczyl tych 3500 5. buty bates 8 pewnie chyba ze ktos wie jakich uzywaja w polskim wojslu i czy jest sens je kupowac poki co tyle reszte jakos ogarniam jbc to bd pytal dzieki Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 1. ... 2. Jeszcze jest miwo ale faktycznie bierz od currahee. 3. Nie nie ma innej. 4. Kamizelka od Miwo lub paso-szelki. 5. Używają takich jakie sobie zakupią. Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 cholera troche szkoda, 1590 jednak dosc sporo bo z okolo 1k mozna juz m4 ciekawe dostac i bez problemu dokupic dodatkowe akcesoria, a do tego beryla szyna ris to kolejne 350 hmm trzeba bd sprawe przemyslec Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 2. Dobry wybór. 3. Zbrojownia robi jakieś swoje. Możesz poszukać na forum kogoś kto Ci zrobi takiego beryla z jakiejś repliki Boyi ;) 4. Ile chcesz wydać na kamizelkę z ładownicami? Musi być w wz.93,czy może być np. w OD lub RG? 5. Co do butów to nie znam się tak,ale ponoć dobre są Demar M6/M7 . Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 kamizelka nie musi byc koniecznie ,wz93, jesli masz jakies propozycje to polinkuj tutaj < o ile to mozliwe jesli nie to na pw > co do broni to z tego co czytalem zdania sa podzielone, ze nbiy za taka cene sie nie oplaca wiec mysle o jakiejs uzywce lub jakiejs m4 ze stajni classic army G&G albo G&P Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Tylko co chcesz nosić w tej kamizelce dokładniej. Jakie ładownice planujesz. Chcesz żeby to był Chest Rigg,PC,czy coś innego? To już musisz sam wiedzieć mniej więcej czego szukasz. Co do replik to lepiej w używki się nie pchaj jak masz możliwość kupna nówki. Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 wlasnie co taki medyk moze miec na sobie na froncie jakies pomysly wlasne ? :) ofc nie liczac plecaka medycznego na plecach < tutaj tez rozwazam kupono normalnego plecaka tylko z zawartoscia medyczna :) > Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 To już dobre pytanie do "ekwipunku" :P Tam prędzej znajdziesz kogoś kto Ci pomoże z takim sprzętem medycznym itd. ;) Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 A może HK416 też używane przez polskie jednostki a można tanio złapać, mundur weź MIWO myślę że do ASG to już lepszych nie potrzeba tak samo kamizelka (PC od MIWO). Ale to twój wybór ja tylko daje propozycje ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Mundury z Miwo w wz.93 mają słabe opinie z tego co pamiętam - coś nie tak z materiałem było. Currahee to bardzo dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 a z jakiej firmy konkretnie to hk416? Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 GFC/Boyi + tuning bebechów żeby mniej awaryjny był i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 a z jakiej firmy konkretnie to hk416? Najlepiej z GFC a w ostateczności JG w boyce nie ma co się pchać. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Ja bym tam wolał z JG (licząc na to,że byłyby oznaczenia),ale niestety JG nie ma i prawdopodobnie prędko nie będzie,więc poluj na GFC (to rebrand JG w sumie). Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Mundur currahee wz bluza 250, spodnie jakieś 300 razem 550-600. Teoretycznie daje to około 3000 na oporządzenie i replikę, wg mnie można poszaleć, zwłaszcza jeśli masz już plecak ze sprzętem medycznym. Podobno 416 od GFC jest przyzwoite(bo to JG), macałem też beryla aresa - fajny jest ,prędzej bym kupił.4 magazynki mid cap/ real cap do beryla to jakieś 140 pln. Kamizelka od Miwo : Kruk lub pspb2. . ok 300-500 pln w zależności od wariantu. Ładownice też brałbym od miwo - rozsądnie wyważony stosunek jakość / cena. Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 (edited) Podpisuje się pod postem nade mną. Sam zrobiłbym tak jak radzi axelrybaczewski . A co do oznaczeń na JG to są ale już tylko używki, jak coś to mam jeszcze kontakt do gościa który ma JG z oznaczeniami na sell jakoś za 350/400 ale body ABS, albo poszukałbym body z oznaczeniami od Boyi tez można znaleźć używki i z nim coś bym pokombinował. Edited October 28, 2012 by ebenzo Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 jakos tego m416 w zadnym sklepie znalesc nie moge ;< a nie lepiej bardziej cos z G&G lub classic army ? z tego co slyszalem to dobre firmy Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 HK 416 jak już. GFC robi,ale teraz mają niedostępne chyba. Napisz email do gunfire jeśli chcesz wiedzieć kiedy będą mieć je w ofercie ponownie. Możesz poszukać też na allegro. Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Na allegro są http://allegro.pl/gfc-hk416-full-metal-mosfet-hk-416-l-i2729701111.html Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 http://allegro.pl/beryl-wz-96-asg-okazja-i2750135863.html ciekawa sprawa Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Zaiste zestaw zacny. Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 tyle ze jak bd chcial zamontowaC na nim jakiegos acoga czy tam kolimatorka to troche koszta beda niezle Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 W zestawie jest szyna picatinny. Quote Link to post Share on other sites
Golin Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 a prosze panstwa osleplem :D w takim razie zestaw miodny :D nic tylko brac Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Bierz go póki dostepny ;), lepiej ci sie trafić nie mogło. Powodzonka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts