Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kupno zestawu

Recommended Posts

Witam, jestem nowy jesli chodzi o kregi asg i mam do was pare pytan na ktore juz pewnie sto razy byla udzielana odpowiedz, mianowicie chodzi mi o dobor sprzetu, przegladam forum dosc intesywnie wiec pewnie sam bym po jakims czasie wszystko znalazl ale moze tak bd szybciej.

Mianowicie planuje kupic zestaw sprzetu ktory jak najbardziej bd oddawal wyposazenie polskiego wojska konkretniej sluzb medycznych < eh tak sie skalda ze studuje pielegniarstwo i ratownictwo medyczne :P >

do was taka sprawa i pare pytan

1. mam do wydania na dzien obecny okolo 3500zeta na podstawowe wyposazenie

2. mundur ktory zamierzam kupic to .wz93 od currahee chyba nie ma nic lepszego od nich

3. bron beryl, prawdopodbnie, widzialem ta repiike od lucznika, moje pytanie brzmi czy sa jakeis inne repliki beryla bo nie moglem znalesc

4.niestety na dzien obceny przy moim budzecie nie moge sobie zbytnio pozwolic na kamizelke modulowa od currahee, co polecacie jako alternatywe, zebym nie przekroczyl tych 3500

5. buty bates 8 pewnie chyba ze ktos wie jakich uzywaja w polskim wojslu i czy jest sens je kupowac

poki co tyle reszte jakos ogarniam jbc to bd pytal

dzieki

2. Dobry wybór.

3. Zbrojownia robi jakieś swoje. Możesz poszukać na forum kogoś kto Ci zrobi takiego beryla z jakiejś repliki Boyi ;)

4. Ile chcesz wydać na kamizelkę z ładownicami? Musi być w wz.93,czy może być np. w OD lub RG?

5. Co do butów to nie znam się tak,ale ponoć dobre są Demar M6/M7 .

kamizelka nie musi byc koniecznie ,wz93, jesli masz jakies propozycje to polinkuj tutaj < o ile to mozliwe jesli nie to na pw >

co do broni to z tego co czytalem zdania sa podzielone, ze nbiy za taka cene sie nie oplaca

wiec mysle o jakiejs uzywce lub jakiejs m4 ze stajni classic army G&G albo G&P

Tylko co chcesz nosić w tej kamizelce dokładniej. Jakie ładownice planujesz. Chcesz żeby to był Chest Rigg,PC,czy coś innego? To już musisz sam wiedzieć mniej więcej czego szukasz.

Co do replik to lepiej w używki się nie pchaj jak masz możliwość kupna nówki.

Mundur currahee wz bluza 250, spodnie jakieś 300 razem 550-600.

Teoretycznie daje to około 3000 na oporządzenie i replikę, wg mnie można poszaleć, zwłaszcza jeśli masz już plecak ze sprzętem medycznym.

Podobno 416 od GFC jest przyzwoite(bo to JG), macałem też beryla aresa - fajny jest ,prędzej bym kupił.4 magazynki mid cap/ real cap do beryla to jakieś 140 pln.

Kamizelka od Miwo : Kruk lub pspb2. . ok 300-500 pln w zależności od wariantu.

Ładownice też brałbym od miwo - rozsądnie wyważony stosunek jakość / cena.

Podpisuje się pod postem nade mną. Sam zrobiłbym tak jak radzi axelrybaczewski . A co do oznaczeń na JG to są ale już tylko używki, jak coś to mam jeszcze kontakt do gościa który ma JG z oznaczeniami na sell jakoś za 350/400 ale body ABS, albo poszukałbym body z oznaczeniami od Boyi tez można znaleźć używki i z nim coś bym pokombinował.

Edited by ebenzo