Sawyher Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Dziekuje za odpowiedz. Czyli na tym zestawie co wymieniles bedzie stale 550 fps? Nie jest tak, ze sprezyna na poczatku daje zawyzona stawke fps bo nie jest wyrobiona? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Każda sprężyna sie ubija lecz w przypadku sprężyn z Guardera proces ten długo trwa w porównaniu do innych producentów wiec obecnie poleca się tą firmę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Z tym, że guarder ma zaniżoną numerację. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Miałem M14TM w latach 2006 - 2012. Przeszła szereg modyfikacji wew/zew. Wymieniłem wszystkie elementy wewnątrz GB na Promyka, lufa promyk(500mm), komora HU stock, Gumka Guarder, dystanser BigOut. Tłok DeepFire bez metalowych zębów (taniej wymienić taki tłok niż zębatki). Całość zasilana kablami modelarskimi, mosfetem i akumulatorem 8,4V2000mAh RC NiCd, silnik stock. Sprężyny M140 i M150 zuzyłem ze trzy w tym jakieś no-name też. Silnik klęknął po 4 latach i zmieleniu ok 30k kulek. Wymieniłem z powrotem na stocka Marui EG1000, przy zaniżonym napięciu silnik wyciąga z Aku więcej amperów i to dla niego mogło być zabójcze. Zakładam, że na 96V RC działałby nadal stockowy. GB (stock) i elementy wewnętrzne bez śladów zużycia. Ta replika to świetna baza pod tunning, a osiągi po tunningu sa zdumiewające w porównaniu do innych replik, w tym M14Cyma. Sprzedałem tylko dlatego, że mi się znudziła. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts