xBodzio Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Witam wszystkich ;) Dzisiaj chciałem zapytać jaką replikę polecacie myślałem o jakimś karabinie szturmowym typu M4A1 lub HK416 dopiero raczkuję w ASG lecz mam zamiar zabrać się za tego typu zabawę ;) szukałem na różnych sklepach repliki tego typu full metal lecz nic mnie nie zadowalało gdyż znajdywałem tam same Chinole :( zastanawiam się też nad AK-74 cyma Full Metal . Mój budżet to max 500 zł to trochę mało ale myśl że coś się raczej znajdzie . Myślałem nad M4A1 Boyi lecz słyszałem że nie warto ;( może w macie jakiegoś Chinola który zdaje egzamin ;D będę bardzo wdzięczny :D fajnie też by było gdyby replika którą polecicie miała łatwo dostępne części ;) Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Na początek polecane są G36 JG, AK cymy (teraz najlepsze są cm040 wzwyż), seria RK Boyi i G36 cymy (lepsze od JG ale droższe). A jak HK416 to JG, jak gdzieś znajdziesz bo chyba nigdzie nima. eMki... hmmm... Ni wiem, może P&J? O nich nic nie wiem poza tym, ze SR25 P&J są całkiem spoko. Chyba. Poczytaj o nich jeśli ci tak zalezy na emkach. Jak nie, to bierz coś z powyższych. Do kazdej łatwo znajdziesz części zamienne. Quote Link to post Share on other sites
xBodzio Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 (edited) Dzięki za odpowiedź :icon_biggrin: zastanawiam się nad tą cymką Ak-74 podobno dobre :icon_biggrin: lecz kolega ma w niedalekim czasie kupić to zobaczę 'z czym to sie je' ;D urodziny mam 2 listopada to trochę kaski wpłynie myślę że na same replikę przeznaczę gdzieś 800 zł mam pytanie czy G36 JG jest Full Metal albo czy chociaż Bady jest Full ? Muszę też zwrócić uwagę że kupuje replikę na dłuższy czas :D bo raczej nie będę zmieniał jak niektórzy co 2 miechy Edited October 28, 2012 by xBodzio Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 G36 JG jest Full Metal albo czy chociaż Bady jest Full ? zacznij od czytania forum.... Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 "Bady" w ostrym G36 jest z tworzywa... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Psujesz zabawę. Jak 800zł, to: - CYMA 04x - CYMA 003 - G36 od JG - Repliki GFC, jeżeli jakaś w ogóle jest do 800zł - Używane G&P, Ares, Classic Army. Pod warunkiem, że w opisie niczego nie brakuje i sam opis nie jest ani przeróżowiony lub dziwnie krótki. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Czyżbyś zapomniał o Lone Star od Evolution Airsoft, czy to celowe? :) (link):http://blacksword.pl/product-pol-681-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Rancher.html Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Giety od JG bym nie brał . Strasznie szybko kable u mnie poszły , może u innych lepiej z nimi będzie niewiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Zresztą przy 800zł budżetu to raczej słaby pomysł brać JG. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Czyli, że nie wiem, ale nie polecam? Gieta od jg w swojej klasie to dobra replika. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Od razu informuję ponieważ widzę, że bardzo zależy Ci na "metal bAdy". Kałachy cymy nie posiadają metalu, a jedynie znal (który pęka od samego patrzenia), lepszym wyborem dla początkującego jest jakiś kałach z serii RK (Boyi) ew. G36 w którym prawdziwa wersja też jest z tworzywa. Mam giety JG od około 4 lat i z żadną problemów nie było poza jedną która była kupiona jako używka i na starcie już nie działała. :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 A znal to nie metal czasem? Ba, nawet dwa? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Z fizycznego punktu widzenia - jeden, z chemicznego - dwa. Więc ZnAl to półtora metalu. Mój kałach Cymy ma stal i ZnAl, które spełniają swoje zadanie, jakim jest wygląd I ochrona części mechanicznych. I wyglądają ładnie, Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 A znal to nie metal czasem? Ba, nawet dwa? Taaa... ale znal używany w cymach pęka od samego patrzenia na to... :) Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Nie demonizujmy mi w cymie nic nie rozsypało od patrzenia. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 W WE też a jakoś ludzie do dziś czasami chwalą ich klamki :P Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Posiadam CM040 i ..... nic nie pęka od patrzenia. Model dobrze zrobiony (żadnych luzów czy innych takich) Śmiga jak głupi a bebechy zadowalają aż nazbyt (spokojnie można M130 nie narażając innych czesci). Jak dla mnie na początek może być G36 JG (sam miałem) ale nie ma co owijac.....BROŃ POCZĄTKOWA czyli nie wymagajmy od niej czegoś wielkiego. Jeżeli masz kase to bierz coś CYMY. Nie ważne czy G36 czy kałacha. Tak czy siak bedziesz miał pewność że nie rozwali Ci sie tak szybko (no chyba ze chcesz coś na serio niezawodnego to bierz repliki 1000zł +). Tyle z mojej strony. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Miałem z 6-7 ak cymy i ani jeden nie pękł więc prosze takie bajki opowiadać dziecią na dobranoc nie wypisywać na forach. G36 JG jak najbardziej mogę polecić, tak samo kałachy cymy 040 45 048 050. Wg mnie cyma 028 i 031 to strata pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Ja tam na kopy widziałem połamanych muszek zwłaszcza :D. Aha, koledzy może sie nie zorientowali ale "od patrzenia" to taka hiperbola. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Gdyby ktoś nie wiedział, hiperbola to wyolbrzymienie :D Niektórzy przesadzają z tą wytrzymałością Cymy. Może nie jest jak Rk w wersji SW od BOYI'a, ale aż tak źle nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Od razu informuję ponieważ widzę, że bardzo zależy Ci na "metal bAdy". Kałachy cymy nie posiadają metalu, a jedynie znal (który pęka od samego patrzenia), lepszym wyborem dla początkującego jest jakiś kałach z serii RK (Boyi) ew. G36 w którym prawdziwa wersja też jest z tworzywa. Mam giety JG od około 4 lat i z żadną problemów nie było poza jedną która była kupiona jako używka i na starcie już nie działała. :icon_smile: Jakoś w naszym teamie mamy cymki, JG, Boyi. Z wszystkim się coś dzieje, tylko nie z Cymami. W tym najbardziej RK-02 z Boyi. Polecam Ci Cymkę CM.048, która ma naprawdę fajne bebeszki, jak nie będziesz tłukł schabu repliką to nic Ci nie pęknie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Chyba, że zima będzie mroźna... Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 ZnAl to nie metal tylko jeden ze stopów aluminium :P.Stalą też tego nazwać nie można :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 A kto mówi o stali? I od kiedy stop aluminium to nie metal? Sprawdziłem, w podręczniku do gimnazjum na którym uczymy się dydaktyki definicja (uproszczona oczywiście!) metali jest już zawarta. Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 (edited) ZnAl to nie metal tylko jeden ze stopów aluminium :icon_razz:.Stalą też tego nazwać nie można :icon_smile: No nie można bo Stal to stop żelaza z węglem (metalu i niemetalu). ZnAl to metal, a dokładnie stop Cynku i Aluminium (też metale) :icon_smile: Oj widzę że nauka na lekcjach chemii poszła w las hehe. ZnAl to metal i Stal to metal ende. Rozróżniajcie w końcu FULL STEEL od FULL METAL :icon_smile: Edited October 29, 2012 by dymek_nh Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts