mlody96 Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Witam Ostatnio zakupiłem replikę TM hi-capa 4.3 gbb i chciałbym się dowiedzieć jak ją konserwować przy używaniu mniej więcej 1-2 razy na miesiąc. Szukałem jakiegoś postu o konserwacji, ale niestety nic nie znalazłem, jeżeli coś przeoczyłem to z góry przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 1) czyścić 2) smarować 3) nie zapackać gnata smarem nagminny błąd...). Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 Jestem zielony, więc stąd "głupie" pytanie:Jakie częsci smarować? gdzie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Głowice tłoczka BB, szyny zamka/szkieletu, prowadnicę sprężyny powrotnej i w zasadzie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
kajsmi Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Ja też jestem zielony w tym i mam pytanko: czym smarować? oliwą do maszyn? czy są jakieś specjalistyczne smary. Widziałem jakieś smary teflonowe i sylikonowe i jakiś olejek silikonowy, co wybrać? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Olej sylikonowy na głowicę tłoczka (choć i tak jest nieszczelna więc po co?) i ew. małą kroplę do mechanizmu kurkowego, jakiś gęstszy smar np. sylikonowy lub zwykły Tawot na prowadnice zamka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts