KondziQ Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Moglibyście mi coś doradzi z wyborem odpowiedniej repliki? Najlepiej było by gdybyście podali przykłady broni (linki do nich) jakie polecacie/ słyszeliście dobre opinie, itp. Chodzi mi o snajperkę lub karabinek do 400zł (dobrze było by gdyby w karabinku w tej cenie wliczony był jeszcze jakiś magazynek mid cap) Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 G36 JG, CM.028 Mp5 JG Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Magazynki mid-cap nie są zazwyczaj podstawowym wyposażeniem replik. Najczęściej są to hi capy. Do 400zł możesz kupić którąś z mp5 od jg, bądź cm.028. Quote Link to post Share on other sites
KondziQ Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Może źle to napisałem i się trochę nie rozumiemy. Chodzi mi o replikę (najlepiej nowa) + magazynek mid cap ale to nie musi być razem sprzedawane. Ogólny koszt ma wynieść 400zł Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Już wyżej dostałeś propozycje. Pamiętaj, że do magazynka typu mid-cap potrzebujesz dobrej jakości kulek, a to minimalnie zwiększa koszty użytkowania repliki. Quote Link to post Share on other sites
KondziQ Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 A macie jeszcze jakieś pomysły na snajperkę+ lunetę ? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Za 400zł? Nie ma takiej opcji. Snajperki to o wiele większy wydatek. Quote Link to post Share on other sites
KondziQ Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 A ile fps powinna mieć taka snajperka bo patrze to za trochę powyżej 300zł mają koło 450. To znaczy że są słabej jakości czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 500+ fps i stabilny jak ręka chirurga tor kulki. Tzn trzeba władować w to kupę kasy. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Na liczby to bedzie: -wiedza -3000 zł -pomyślunek -zdolności manualne Quote Link to post Share on other sites
Appreciated Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 (edited) Nie patrz na FPS jako na wskaźnik jakości. Tutaj po prostu chodzi o prędkość wylotu kulki, tj. moc. Moim zdaniem, żeby w ogóle decydować się na snajperkę i żeby mieć przewagę skutecznego zasięgu i celności trzeba wydać na nią przynajmniej 2000zł... Za 300 zł kupisz sprężyniaka w body snajperki. Nie da Ci to przewagi nad innymi graczami, a dołożąc 100zł masz CM.028, elektryka, o podobnym zasięgu. Edited October 31, 2012 by Xaveq Quote Link to post Share on other sites
rysieku070 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Jak Cie to interesuje mam dobrą replikę dla początkującego CM 041j z 2 magami i szyną. Prywatę proszę załatwiać na PW. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 (edited) Za 300 zł kupisz sprężyniaka w body snajperki. Nie da Ci to przewagi nad innymi graczami No właśnie. Wchodząc w świat airsoftu trzeba uświadomić sobie jedną rzecz. Wygląd repliki nic nie znaczy. To co w "realu" jest pistoletem maszynowym w airsofcie może być pistoletem maszynowym ale też i karabinem maszynowym (bronią wsparcia) czy snajperką. Trzeba mieć tylko odpowiednio dużo pieniędzy. I zasada ta działa też w drugą stronę. Coś co w realu jest snajperką tu może być szturmówką. Wystarczy garść banknotów i ktoś, kto nam replikę przerobi. Dlatego nie sugeruj się wyglądem bo coś co wygląda jak snajperka może nią wcale nie być. Świetnym przykładem są tu sprężynowe repliki Mp5 . Bo niby Mp5 to pistolet maszynowy ale jaki z takiej repliki PeeM jeśli nie ma ognia ciągłego (sprężyniaki go nie mają). W airsofcie wygląd repliki tworzy klimat. I chyba nic więcej nie daje. No, może lans. Edited October 31, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
KondziQ Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Bardzo mnie oświeciliście. Dzięki za pomoc, chyba zdecyduję się na tą cymę Quote Link to post Share on other sites
Appreciated Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 I to dobry wybór. Nie zawiedziesz się na niej, zapewniam. :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts