knypek3 Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 juz pisałem temat ale moze ktoś mi tu powie: jak sprawuje się bore-up czy dobrze wygłusza dźwięk strzału?? wsadzam tez do karabinu m125 czy będzie on spełniał swoją rolę (b-up) reszta części to stock boyi'a (mk12) Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 (edited) Mój borek nadal czeka, wygląda jak normalny borek i tyle. Drugi znajomy miał, ale nie potrafił go nawet założyć, jak i zmienić zębatek, więc :lol: . Ale narzekał ile wlezie . Edited February 2, 2008 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted February 4, 2008 Author Report Share Posted February 4, 2008 http://gunfire.pl/product-yid-1152190235-Z...-BU-do-M16.html chodzi mi o ten produkt. Czoło głowicy tłoka i stykająca się z nim powierzchnia głowicy cylindra wykonane są ze specjalnego, elestycznego i bardzo trwałego tworzywa amortyzującego uderzenie i przyczyniającego się w ten sposób do zwiększenia żywotności części. Dzięki takiej konstrukcji zestaw ten ma podobne właściwości tłumiące dźwięk, jak zestawy cichych głowic cylindra i tłoka. czy to zdanie to prawda... tzn to jest prawda ale jak to chodzi?? dobrze wycisza?? Quote Link to post Share on other sites
wysokist Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Zestaw bore up miał za małą uszczelkę głowicy tłoka i głowica rozpadłą się po kilkunastu strzałach, na M130. :evil: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Już sam wygląd jej prosił o wymianę, nawet na M120... Ale więcej szkód nie zrobiła ta głowica, oprócz samounicestwienia? Quote Link to post Share on other sites
wysokist Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Nie , więcej szkód nie było, kolega kupił taki sam zestaw i w komplecie były dwie uszczelki - do zykłego i powięszonego cylindra, ale o tym dowiedziałem się już później. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Czy ktoś wie, gdzie można dostać uszczelkę pod powiększoną głowicę ? Mam niestety pod zwykłą i nie chciałbym, żeby stało się tak samo :|. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Na asgshopie maja jakieś "superuszczelki" Deep Fire. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 A Specshop ostatnio dostał uszczelki Systemy na głowicę tłoka - zwykłą i bore-up :) Jakoś tak w zeszłym tygodniu wrwadzili do oferty. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 to może ja się teraz wypowiem na temat wytrzymałości posiadam ten zestaw http://91.196.212.34/?str=product&prId=906 + dysza wzmocniona metalowa Deep Fire i mam to włożone do M249, narazie strzelam na M120 i przeszło przez ten zestaw około 20-25tys kulek i nie widać śladów zużycia, głowica tłoka wytrzymuje to za niedługo mam zamiar włożyć M140 i zobacze co wtedy się stanie. Może już ktoś do tych zestawów wkładał większą sprężynę niż M120? Jeśli tak to niech się wypowie na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Osiągi coś się poprawiły z tym BU? Ta dysza z zestawu jest jakaś nie-tego, że masz DF? Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 michalll: co do dyszy to główny powodem wymieny był fakt że była za długa do mojego M249 i przez to nie podawała mi w ogóle kulek i dlatego zmieniłem od razu na Deep Fire ale powiem tak iż pewnie i tak to zrobił ponieważ ta z zestawu bore up nie posiada nawet uszczelki w środku. A co do zestawu nie mierzyłem jeszcze na chrono ale patrząc bo zasięgu to poprawiło się o kilka metrów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts