02kuba Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Witam. Zakupiłem te oto gogle - http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-typ-razor-black-acm.html Chciałbym wymienić w nich szybkę, gdyż "stockowo" przyszły z przyciemnianą, która nie sprawdza się. Wie ktoś jak w nich wymienić? Gdyż szukałem, ale nic nie znalazłem, a na jutro potrzebuje mieć wymienioną. Pozdrawiam 02kuba Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Wywal te gogle natentychmiast i nie waż się nawet strzelać z nimi. Nie mają ochrony balistycznej, to zwykłe gogle, które są gówno warte. Kup porządną ochronę oczu z ATESTEM. Quote Link to post Share on other sites
02kuba Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Nie mam możliwości kupna do jutra gogli, więc chciałbym się dowiedzieć, jak wymienić tą szybkę, zebym mógł chociaż na jedną strzelankę pojechać, a potem kupić inne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Odciągasz oprawkę w dowolnym punkcie gogli, dalej już sobie poradzisz Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ja bym sobie darował, wolę mieć strzelankę w plecy (na która można pójść nie raz), niż tracić wzrok. I nie myśl, że Ciebie to nie dotyczy, nawet nie wiesz jak łatwo o taki wypadek. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Również nie radzę ich używać. "PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO WYKORZYSTYWANIA PODCZAS GIER TAKTYCZNYCH/WOJENNYCH/ASG." Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Taki tekst jest nawet w instrukcji od ESS ICE, które wytrzymują strzał z shotguna, więc nie determinuje on faktycznej wytrzymałości gogli. Po prostu producent zabezpiecza się w ten sposób przed pozwem w razie nieszczęśliwego wypadku z udziałem jego produktu. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 A to przepraszam, lecz nie zmienia to faktu, że nie mają żadnego atestu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts