małpetti Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 W moim CA25 serwisant dopatrzył się, że zamontowane STU CA nie pracują osiowo i źle się układają w gb. Mam zatem pytanie jakie zębatki najlepiej by było zamontować teraz do takiej sprężyny? Może pojawiły się ost jakieś super wytrzymałe,co? :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 http://www.asg.com.p...mate,p,5608.php Mam takie w sawie, hurtowe przemiały, około 500 fps. Narazie zero zużycia. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ale czekaj...CA 25 ma gb v2 long, wiec te zebatki nie będą pasowac. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ekhm... Kolega tak jakby pytał o zęby do V.2 LONG... Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Szlag wiedziałem że to za proste . Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 słuszna uwaga, ale szczerze mówiąc nie wiedziałem, że to robi też różnice przy zębatkach... Czym one się dokładnie różnią ktoś wie? Nie można ich jakoś przystosować? :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Zębatka tłokowa ma więcej zębów. I chyba środkowa jest ciut inna. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 no to cóż... Skoro nie ma wyboru, to będzie działać na tych co są. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Info z gunfire a'propos ww zębatek " Witam, Zestaw będzie kompatybilny. W gearboxach przedłużonych części dedykowane to np. tłok lub cylinder. Zębatki są standardowe. Pozdrawiam, Ewa Budzowska Sales Representative bok@gunfire.pl tel. +48 71 325 61 96 www.Gunfire.pl " CZYLI JEDNAK MOŻNA :D Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Jeśli to ca albo p&j to zwykłem nie będą pasować nie wiem jak z wymysłem g&g w ich sr25 i w jg ... Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 (edited) zapytałem w wiadomości czy będą pasować do ca25... a oto odpowiedź na temat tych samych zębatek od capriego... " Witam, Niestety do przedłużone GB v.2 pasują jedynie dedykowane zębatki, tego typu:http://www.asg.com.pl/Zebatki_Super_Torque_up_CA25_proste_Classic_Army,p,4196.php Pozdrawiam serdecznie Piotr Kucharski Capri ASG ----------------------- " ŚWIETNIE... Edited November 8, 2012 by małpetti Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 No to przecież pisałem o tym :P Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Ja bym słuchał capriego. Może dodać do jakości strzału innymi częściami jak precki , cylindry , głowice? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Dobra, dobra - na razie jest 1:1, więc który jescze serwis polecacie do sprawdzenia? :D Kurcze, chciałbym po prostu, mieć jakąś możiwość wyboru, a nie tylko STU od Ca :/ Wszystkie pozostałe bebechy mam już wymienione, ale to właśnie zębatki poszły... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 (edited) Ja bym spytał AnR'a albo Poldeckiego :icon_wink:. Edited November 8, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 A nie prościej popatrzyć na zdjęcia i po prostu policzyć zęby? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 W długim GB tłok ma więcej zębów, więc zębatka tłokowa też ma ich więcej (przy założeniu zwykłej zębatki dojdzie do sytuacji, gdy tłok nie zostanie naciągnięty do końca, a zębatce "skończą się" zęby). Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Ale jeśli jest założony zwykły tłok SHS to to już różnicy nie robi, co nie? Bledne normalnie przy tym gb... Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Jeśli masz zwykły tłok, to zwykłe zębatki nie będą się z nim gryzły. Swoją drogą, ciekawe rozwiązanie, zwykły tłok w długim GB. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Zwykły tłok przypadkiem nie bedzie nawet z cylindra wystawał? Szkielet masz Ca czy JG ? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 (edited) taaa.. do ca25 wstawiłem szkielet jg :/ Jasne, że jest CA i co najdziwniejsze mam w nim właśnie zwykły tłok SHS i zachodzę w głowę jak to możliwe. Też, teoretyzując, stwierdziłbym, że nie można wsadzić krótkiego tłoka do długiego cylindra, ale jednak można - replika strzela normalnie, bo na m170 mam 595fpsów... Nie wiem, nie ogarniam... A co najlepsze, z tym tłokiem współpracuje cały czas zębatka tłokowa ze stocka,czyli z większą ilością zębów... Zadzwonię chyba jutro do wcześniejszego właściciela, żeby mi to wyjaśnił.... :/ PS. tłok zwykły SHS ma 19 zębów, tłok przedłużony ca ma 19 zębów - ??!! Edited November 8, 2012 by małpetti Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 19 zębów to tłok przedłużony zwykłe tłoki mają 15/16 zębów Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 AHA!!! szkoda tylko, że w żadnym sklepie o tym nie napisali - miałbym mniejszy kłopot. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts