JaCKoP Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Witam. Jestem początkującym graczem tzn. asg interesuję się od dawna, ale jakoś dopiero teraz zebrało mi sie na zakup repliki. Znalazłem myślę że fajne m4 tylko trochę mi przeszkadza te 340fps http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-883-G-G-GR16-Carbine.html myślicie ze warto? co musiałbym zrobić żeby nieco podnieśc jej osiągi? Dzięki z góry za wszelkie rady :) Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Replika nawet dobra,te fps da się zwiększyć,aby je zwiększyć musiał byś wymienić:gumka,sprężyna,głowica,głowica tłoka,precka,kable+mosfet,nie wiem jaka tam jest prowadnica sprężyny i tłok :P A co do sklepu nie kupuj w nim !! Quote Link to post Share on other sites
JaCKoP Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 dzięki a co do sklepu gdzie powinienem kupować? Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Taiwangun,gunfire,asgshop,zbrojownia,coyote asg. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Replika nawet dobra,te fps da się zwiększyć,aby je zwiększyć musiał byś wymienić:gumka,sprężyna,głowica,głowica tłoka,precka,kable+mosfet,nie wiem jaka tam jest prowadnica sprężyny i tłok :icon_razz: A co do sklepu nie kupuj w nim !! Gumka Hop-Up i FPS? Chyba chodziło ci ogólnie o osiągi :D No i niekoniecznie trzeba coś wymieniać oprócz sprężyny, niech autor poda ile FPS go zadowala, będzie łatwiej określić co idzie do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 (edited) No i jeszcze capriasg,azteko,redberet i inne polecane tu na forum. Swoją drogą ~360 fps jest jak najbardziej wystarczalne,jeżeli ktoś umie się "strzelać".Zwiększa to znacznie żywotność repliki,a różnice w zasięgu nie będą aż tak duże. Edited November 4, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Azteko szczerze polecam, składałem u nich dopiero dwa zamówienia, ale już teraz mogę ten sklep polecić. Quote Link to post Share on other sites
JaCKoP Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 mówiac osiagi miałem na myśli prędkość wylotową :) zadowoli mnie 380fps ale chodzi mi głównie o zasięg. http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html co myślicie? słyszałem że g&g jest jedym z najlepszych ape p&j jest chyba niedużo gorszy Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Lepiej Podnieść zasięg i celność wymieniając gumę HU i lufę na precyzyjną, a na poczatku zostawić GB w spokoju, zwłasza jako początkujacy gracz. Wymiana lufi i gumy nie powoduje utraty gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Lepiej Podnieść zasięg i celność wymieniając gumę HU i lufę na precyzyjną, a na poczatku zostawić GB w spokoju, zwłasza jako początkujacy gracz. Wymiana lufi i gumy nie powoduje utraty gwarancji. To też racja ale jak kolega chce zwiększyć FPS więc bez otwierania GB tego nie zrobi :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 To też racja ale jak kolega chce zwiększyć FPS więc bez otwierania GB tego nie zrobi :icon_smile: To zależy o ile chce zwiększyć liczbę FPS.. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 (edited) Pan OFF ma rację :icon_smile: Nie trzeba się dobierać do dżirboxa, wystarczy teflonem uszczelnić komorę hup upa i abrakadabra + 10 a nawet 20 fps można zdobyć, słyszałem o przypadku +40fps i wahaniu ~ 2fps ale coś trochę chyba przesadził :icon_smile: Edited November 5, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts