wiciok Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Wie ktoś może, dlaczego w jednych zaworach ta "rurka" (?) jest długa, a w innych krótka? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Zdaje mi się, że chodzi o ograniczenie możliwości nabicia maga do pełna tak by po odwróceniu go była wolna przestrzeń gdzie gaz może się spokojnie rozprężyć. Wiele magów rozbierałem i wszystkie które miały ten krótszy zaworek miały dodatkowo mosiężną rurkę ograniczającą pojemność maga. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Bo właśnie zastanawia mnie wymienność między tymi dwoma typami. TM robi długie zawory, w ARMY też mam taki, a wszystkie zaworki, które widziałem w sklepach (oprócz stockowych TM) są właśnie krótkie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 TM nie zawsze robi długie i nie wszędzie stosuje długie. W zasadzie- jeden pies, olej i tyle, montuj co masz. Czasami, przy magu gdzie powinien być długi (czyli w denku maga nie ma osobnej rurki) pierwsze strzału lecą mocno z dupy, plują gazem itp ale potem, przy kolejnych jest normalnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 O! Dzięki, o to mi chodziło! Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Przecież to właśnie napisałem....... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts