MADOXX Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Witam wszystkich Maniaków! Na wstępie powiem że dopiero zaczynam przygodę z ASG i z tąd moje pytanie do Veteranów. Chcę kupić G36 UMAREXA znalazłem tą giwerę ale są dwie wersje : http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SOFT-GUN/Karabiny-elektryczne/Karabin-ASG-H-K-G36-CV-Black/50128 http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SOFT-GUN/Karabiny-elektryczne/Karabin-ASG-H-K-G36C/27023 Z opisu wynika że Model CV (tańszy) różni się od C (droższy) pełną kolbą, więkrzymi fps, dodatkowym chwytem przednim i wagą, ale to pewnie ze względu na kolbę noi przedewszystkim CENA!!! I tu pytanie zkąd ta różnica w cenie??? Bo model CV wydaje się być lepszy?!! Dzwoniłem na infolinie do sklepu ale nie dowiedziałem się nic nowego :icon_confused: Chłopaki pomóżcie, może ktoś wie o co tu chodzi? Z góry dziękuje!! Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Z tego co wiem to w środku siedzi ten sam Ares, także nie bój nic ;) Ares ma opcję szybkiej wymiany sprężyny, więc możesz wsadzić m120 bez obciążania gearboxa ( z tego co wiem tyle jest w najdłuższej giecie). Pełna kolba jest ciekawa, fajnie wygląda, możesz ją dopasować sam ale ma jedna wadę - jak wszystkie rozsuwane kolby trochę się chwieje. Bierz tą która Ci się bardziej podoba, sam posiadam tę gietkę w wersji V i moim zdaniem jest OK ( tylko straszny problem jest ze znalezieniem odpowiedniej baterii ( mały chwyt przedni). Jeśli chcesz to ta gieta jest też chyba w gunfire ( trochę drożej, jednak ja jakoś bardziej ufam temu sklepowi, a np ze zniżką drużynową wyjdzie taniej niż broń.pl). Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Bierz CV jak Ci kolba "snajperska" nie pasuje masz zwykłą dodatkowo w zestawie (przynajmniej ja miałem) :) Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Rengi a gdzie kupowałeś? Ja takiej nie dostałem :( Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 I tu pytanie zkąd ta różnica w cenie??? Bo model CV wydaje się być lepszy?!! Cena: 1495 zł Przecena: 869 zł Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Ale model C także został przeceniony i przed przeceną także był droższy od nieprzecenionego CV. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Jakbyś nie chciał kolby "snajperskiej", to ja się bardzo chętnie zamienię. Quote Link to post Share on other sites
MADOXX Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Dzięki chłopaki za odpowiedz, porady i sugestie bardzo się przydały :maniak_usmiech: Alanos w GunFire mają tą gietkę CV w ofercie, niestety wysprzedali cały zapas i czekają na dostawę i to właśnie oni dorzucają do Modelu CV kolbę ramową :maniak_jezyk2: więc czekam na świeżutką dostawę!!! A jeśli jesteśmy już w temacie to jakich baterii używacie tak aby wszystko śmigało na Tip Top? I jakie kulki najlepsze?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 (edited) @Alanos w "Gunfire" w kwietniu. To była wersja G36KV dla ścisłości :icon_smile: Nie wiem czy tyle samo miejsca jest w wersji C jak w K , ale do mojej K w chwycie mieści się batka LiPo 7,4V 2400mah (Redox w dwóch listkach)na ścisk ,bo na ścisk ,ale wchodzi :D. Osobiście "out of box" uznałem ,że guma słabo kręci i wymieniłem na G&G, po wymianie gumy fpsy skoczyły z 400 do 420 :) i strzelam z 0,25 i 0,28. Edited November 8, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
MADOXX Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 O.K Rengi spoko więc też o tym pomyślę. A tak dla ścisłości ,,guma,, o której piszesz to masz na myśli gumę HU tak? hmm myślę że Twoja wersja KV będzie miała więcej miejsca i do CV taka batka się nie zmieści :maniak_strach: ale może ktoś sprawdzał? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Ja kupiłem LiPo 7,4 1750 mAh od redoxa, batka bardzo malutka, jest jeszcze sporo miejsca :) I wymieniłem też wtyki na deansy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts