Foku Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 A więc tak prosto z mostu, szukam repliki dla kolegi. Napalił się na mg36 i chcę być ogólnie rozsiewaczem mordoru (koniecznie z dwunogiem). Teraz wymagania i pytania. 1. Jaka replika najlepiej by się do tego nadawała ? Oczywiście tu ograniczeniem jest cena coś do 700 może ok 800 zł. 2. Czy jest sens pakować się z takim budżetem w mg36? Bo myślę że nic innego jak chińczyki nie zostaje. Giety od JG są że tak powiem mierne i kolega nie chcę kupować czegoś takiego. 3. Może jakaś inna dobra replika za dość małe pieniądze? Tylko tutaj NIE może to być nic co wygląda albo leżało obok AK. - Replika ta ma być do walk w lesie więc wymagane jest chociaż te 400 fpsów i dobrze by było jakby była podana na tuning powiedzmy tak do 450 fpsów. - Musi dać się zamontować bipod ;D - do 800zł to cena za samą replikę Proszę o wypowiedzi doświadczonych ludzi, jeśli nic dobrego za takie pieniądze nie da się kupić lub nie będzie to dobre rozwiązanie to po prostu pisać że nie opłaca się, nie pchaj się w to etc. Dziękuję to wszystko. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Ja bym skłaniał się ku używanemu M249, w tej cenie można dostać świnię po lekkim tuningu. W stocku masz pancerny szkielet, całość powinna spokojnie wytrzymać 450fps. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Jakość Twojej opinii na temat G36 od JG jest odwrotnie proporcjonalna do jakości replik G36 od JG. Swoją drogą - to "mg36", o którym mówisz, to jakiej firmy jest? Hm? dwójnóg zamontujesz do wszystkiego z szyną RIS, np. http://www.justpisto...18c_ebb_001.jpg Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Mg36 podobne jest chyba tylko src, które jest słabe. Tanich kaemów nie ma w sklepach. Można próbować kupić m249 z używek. Quote Link to post Share on other sites
Foku Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 No fajnie Lesio ale nie pomogłeś ani trochę, czy twoim zdaniem da się przerobić g36 od jg na jakieś ok 450 fpsów za przystępna cenę ? Oczywiście taka replika musi trochę jeszcze pożyć. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 No fajnie Lesio ale nie pomogłeś ani trochę, czy twoim zdaniem da się przerobić g36 od jg na jakieś ok 450 fpsów za przystępna cenę ? Oczywiście taka replika musi trochę jeszcze pożyć. Nie tylko moim zdaniem. 450 FPS to nie jest wyzwanie dla żadnej repliki z V3. Nowe generacje JG mają 400 w stocku, choć w PL chyba ich jeszcze nie ma. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 O, to są nowsze Jing Gongi od tych brandowanych jako GFC (metalowa prowadnica, komora z "kominkiem")? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 O, to są nowsze Jing Gongi od tych brandowanych jako GFC (metalowa prowadnica, komora z "kominkiem")? szczerze mówiąc nigdy nie widziałem tych GFC, ale metalowa prowadnica to już rok temu była w JG z HK. Quote Link to post Share on other sites
Foku Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 Lesio czy wiesz może za ile ok. będą te giety dostępne w polsce? Dał byś rade wrzucić linka do tej nowej generacji na jakimś zagranicznym sklepie ? I ile by kosztował tuning na powiedzmy te 450 + fpsów (żeby nie przesadzać) takiej giety ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 np. ten: http://shop.ehobbyasia.com/jing-gong-g36-airsoft-aeg-with-bipod-and-rail-g608-4.html na fotach jest stara wersja, ale mi wysłali tę z bitymi oznaczeniami na przezierniku, nowym hopem, półprzezroczystym magiem i mającego wahania 394-405 fps. ile kosztował mnie tuning? tyle, co sprężyna guardera. wywalił 2 tysiące kulek bez jąkania, poszedł do nowego właściciela, tam wywalił jakieś 2 paki G&G, poszedł dalej. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 (edited) Cóż, może wystarczy kupić gietę używaną od ARESA, taką: http://www.specshop....roducts_id=5353 W stocku wystarczy wymienić tylko sprężynę żeby miała 400+ ( jednak myślę że użytkownicy używanej mogli pokusić się o mały tunning) Potem dokupić magazynek bębenkowy, a dwójnóg już jest. Edited November 10, 2012 by Alanos Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Te dwójnogi w gietach są raczej atrapami - przy INTENSYWNYM użytkowaniu szybko się wyrabiają. Ale przy strzelaniu raz w miesiącu spokojnie dają radę. Quote Link to post Share on other sites
ABSOLUT BARSLEEPER Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 For simple Mg36, its nothing else than a normal "standard" G36A1 (Ares Version is the Best) with a drum-Mag like you get it from taiwangun Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts