Azymut Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 (edited) Witam, chciałbym się spytać czy ten hełm jest wystarczająco duży? Mam dość dużą głowę do tego długie włosy, czy ten hełm na mnie wejdzie? Ogólnie chodzi mi oto aby po prostu nie 'odstawał' i nie wyglądał na mnie jak czapka za mała o 3rozm.. http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/replika-helmu-mich2000-wersja-light-acm-olive.html Pozdrawiam. Edited November 11, 2012 by Azymut Quote Link to post Share on other sites
Qade Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 to zależy jaką masz dokładnie głowę? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Azymut Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 No za bardzo nie mam jak zmierzyć, ale rozm boonie'go L czyli 60cm jest za mały.. Więc myślę że obwód głowy to jakoś 63 cm +/-.. Quote Link to post Share on other sites
Qade Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Modular_Integrated_Communications_Helmet może tu znajdziesz wymiary Rozmiar : Uniwersalny/Regulowany ze specshopu Quote Link to post Share on other sites
Azymut Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Myślisz że acm'owska kopia będzie podobna do oryginały z czegoś więcej niż wyglądu? :D Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Ale czy te tanie chińskie kopie nie mają tylko jednego rozmiaru? Skontaktuj się ze sklepem i spytaj się czy mogą to sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Azymut Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Ale czy te tanie chińskie kopie nie mają tylko jednego rozmiaru? Skontaktuj się ze sklepem i spytaj się czy mogą to sprawdzić. Właśnie chyba tak. Nie wydaje mi się żeby plastikowy garnek za 40zł był dostępny w więcej niż jednym uniwersalnym rozmiarze.. No nic, napiszę do krakmanów, ale jbc proszę o nie zamykanie tematu gdyż jeżeli ktoś znałby odpowiedz z własnego doświadczenia prosiłbym o wpis :D Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Chińskie kopie są na bazie rozmiaru L. Ale zaletą wszelkich hałerów- MICHerów jest to, że poduszkami możesz wyregulować rozmiar. Przy dużej głowie i małym hełmie, można dać małe poduszki i duże zawieszenie, co zmieni jakość działania hełmu. Quote Link to post Share on other sites
Azymut Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Do hełmu za 47zł dokupywać poduszki? Jakoby nie mija się to z celem 'taniego' hełmu? Quote Link to post Share on other sites
Azymut Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Jako że nie mogę już edytować to.. wersja 'light' nie jest przypadkiem mniejsza od normalnej wersji? Quote Link to post Share on other sites
Cleon Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Nie jest, wersja light jest zrobiona z tańszego plastiku i jest odrobinę lżejsza, rozmiar ten sam. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Do tego jest cieńsza. Poduszek nie trzeba dokupywać, są w zestawie (te czarne poduszeczki na zdjęciach wnętrza hełmu). W każdej poduszeczce powinny być 2 wkładki, jak masz dużą głowę to wyciągasz po jednej i hełm powinien pasować. Quote Link to post Share on other sites
Azymut Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Do tego jest cieńsza. Poduszek nie trzeba dokupywać, są w zestawie (te czarne poduszeczki na zdjęciach wnętrza hełmu). W każdej poduszeczce powinny być 2 wkładki, jak masz dużą głowę to wyciągasz po jednej i hełm powinien pasować. O, to bardzo miłe zaskoczenie. Myślałem że chińczycy w tak tanim hełmie nie pofatygują się by dać dwie wkładki w jednek poduszce.. Nono brzmi sensownie :) Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Tak przynajmniej było w moim, kupiony jakieś 2 lata temu ale chyba nic się nie zmieniło ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts