MICHAL Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 W końcu i ja mogę złożyć podziękowania: orgom za wykonanie, wszystkim przybyłym za bardzo fajną, dynamiczną i kulturalną grę, matce naturze za pogodę adekwatną do scenariusza, mojemu Thompsonowi i baterii za to, że mogłem przekonać się dlaczego nosił miano "miotły do czyszczenia okopów" :icon_biggrin: Nie dziękuję temu kto odstrzelił mi szczerbinkę w replice :maniak_jezyk2: - i tak będę celnie siał kompozyt :-) Spróbujemy czegoś, czego jeszcze nie było..... Może coś w klimatach zdobywania Dzikiego Zachodu :icon_smile: W sumie tematyka załapuje się na to podforum. Same "klamki", czterotakty, shotguny i stylizacja na kowbojów, bandytów, szeryfów, indian itp :icon_biggrin: Scenariusz na Piekary mam już gotowy. Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 tia.... może Gettysburg od razu :P - ładowanie kulek pojedynczo do replik :P Marcin - wierzę że zrobicie coś z sensem :) Może jednak jeszcze uda się zimą ? BTW - na stronie piekar jest info o Stalingradzie.... w wersji ASG - ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie..... Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Stalingrad był by świetny! ;) Link to post Share on other sites
JolietJake Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Stalingrad będzie na Piekarach w styczniu, robi go GO. Link to post Share on other sites
Powała Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Stalingrad będzie na Piekarach w styczniu, robi go GO. SUPER :icon_exclaim: Czy już coś wiadomo, termin, stylizacja itp :icon_question: Link to post Share on other sites
JolietJake Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) Termin koło 23 stycznia, stylizacja będzie- Ruskie: uszanki/furażerki, białe/zielone pałatki, pasy; Niemcy: obszyte flecki, pałatki, furażerki +stylizacja oczywiście. Na razie wiadomo tyle. PS. Nadal nie ma zdjęć od pozostałych fotografów! Edited December 12, 2012 by jakubgro Link to post Share on other sites
Wokash Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Co do dzikiego zachodu to już było... musicie się bardziej nakombinować... :) Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 (...) PS. Nadal nie ma zdjęć od pozostałych fotografów! Kuba, a Ty nie zrobiłeś paru fotek? Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Termin koło 23 stycznia, stylizacja będzie- Ruskie: uszanki/furażerki, białe/zielone pałatki, pasy; Niemcy: obszyte flecki, pałatki, furażerki +stylizacja oczywiście. Na razie wiadomo tyle. PS. Nadal nie ma zdjęć od pozostałych fotografów! wg strony battle arena termin jest 27 stycznia Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Kubie coś się machnęło, 23 stycznia to jest środa. Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 13, 2012 Author Report Share Posted December 13, 2012 To jeszcze troszkę propagandy ode mnie. Wszystkich, którym się podobało, a nie wiedzą co dalej ze sobą zrobić w kwestii stylizacji, zapraszam do XXX Korpusu Brytyjskiego na przyszłorocznych Ardenach. Miejsca po stronie alianckiej wyczerpują się szybko, ale jeszcze trochę jest u parasoli. Także, zapraszam :) Link to post Share on other sites
Wokash Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Jest jakaś linka? Kiedy to będzie? Do kiedy się można zapisywać bo muszę u nas kwerendę zrobić... Rozumiem, że tam to będzie normalna jebanka ze stylizacją i bez ograniczeń replik? Link to post Share on other sites
JolietJake Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) I need more photos!! :icon_razz2: Edited December 13, 2012 by jakubgro Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 13, 2012 Author Report Share Posted December 13, 2012 Wokash, http://forum.wmasg.pl/topic/131540-bitwa-o-ardeny-2013-edycja-vi-6-kwietnia-2013/ - tu jest temat, na stronie 4 masz regulamin. Impreza odbędzie się w sobotę 6 kwietnia. Zapisy na bieżąco, kasę trzeba wpłacić orgom do 20 stycznia 2013 r. Limity jakie wprowadzili organizatorzy to 360 fps do 10 m, do 480 fps powyżej 10 m. Powyżej 480 fps tylko repliki snajperskie. Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Mała poprawka, pełny regulamin jest na 5 stronie. :) A tak po za tym, to stylizacja (nie tak ścisła jak na bastonie) oraz zakaz strzelania ogniem automatycznym z replik niehistorycznych, wyłączone z tego zakazu są karabiny maszynowe. A ja nadal nie pamiętam kolegi co zaoferował mi sprzedaż szelek skórzanych po MO. Link to post Share on other sites
Wokash Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Tak sobie czytam regulamin... "Jeden z atakujących rzuca się na zaporę i reszta po nim biegnie"... no i przyznam, że w mieście Uć to grają hardkory... Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 14, 2012 Author Report Share Posted December 14, 2012 Szczerze, to żadnej zapory jeszcze na Ardenach nie widziałem. A już na pewno nie widziałem żeby ktokolwiek się rzucał na jakiekolwiek zapory. Hunter - dogadamy się w sprawie szelek MO na PW. Link to post Share on other sites
JolietJake Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Zresztą zapory to i tak albo sznurek lniany, albo biało-czerwona taśma :) Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Chcialbym i ja rowniez w imieniu grup reko 101st i 2nd Ranger Bn podziekowac za mila zabawe w sniegu a przede wszystkim orgom ktorzy ruszyli temat i udalo sie przekonac tylu osobom by w to weszli :D Dzieukje jeszcze raz i do nastepnej ^^ ps: gdyby tak dalej szlo i stylizacja by sie coraz lepsza robila to moze ogolno polskie manewry ASH/Reko daloby sie zrobic na wielka skale :3 pozdrawiam Miko Link to post Share on other sites
Wokash Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Wszystko dobrze tylko jak jeden by się rzucał na sznurek, a reszta za nim biegła albo biegła przez uczyniony wyłom to ok... ale tu reszta PO nim biegnie... w Normandii (Ale tej prawdziwej nie asgowej) były udokumentowane przypadki gdy człowiek rzucał się w szale bojowym na zaporę z drutu kolczastego, a koledzy po nim przebiegali jak po pomoście... Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Na ardenach w niektórych miejscach były "koziołki" plus sznurek na nich w postaci drutu kolczastego-zasieków. Ale powiem szczerzę, że oglądałem z bliska taką zaporę i wątpię osobiście, czy dałaby radę utrzymać leżącego na niej człowieka, a co dopiero przebiegającego jeszcze po nim kolejnego woja. Tak czy inaczej, może gdzieś będzie wzmocniony sznurek (byle markowy :D) gdzie będzie możliwość nagrania takiej sceny przed kamerą. :) Domin ok, wybacz ale zapomniałem Twojej ksywki, widać demencja starcza mnie dopadła :D Link to post Share on other sites
Wokash Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Ale nadal... jak się leży na ziemi i po Tobie biegają to nie jest fajnie... a nawet jest bardzo nie fajnie :D Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Zgadzam się, ale tutaj chodziło czy to wykonalne, czy nie. Zatem da się, ale po co i dlaczego z buta po plecach :P Link to post Share on other sites
Wokash Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 No dobra to jak zbierzemy fireteam to się zapisujemy... tylko będziemy omijać pola minowe... nigdy nie wiadomo kto kogo tam zadepcze... :D Link to post Share on other sites
JolietJake Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 A ja klasycznie zapytam- gdzie reszta zdjęć? Piękne niewiasty z Zakonu fotografowały, a i kolega w niemieckim mundurze też miał aparat :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts