Errhile Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Erirhile ja wolę jak ktoś szacuje ,że jego AEG strzela na 30m niż wmawia wszystkim ,że ma 60m zasięgu skutecznego :icon_lol: Bo i takie przypadki tu były. Dlatego my czasami robimy sobie strzelnicę - odmierzamy taśmą mierniczą tyle a tyle metrów, stawiamy cel (albo czasem delikwenta) i prujemy. I wtedy nie ma wątpliwości, ile która replika i do jakiego celu robi. Np. stockowa strzelba AGM, kulkami .28 G&G na dystansie 50m do przykucniętego człowieka trafiała jak ta lala. Do puszki po piwie na tym samym dystansie potrzebny był dobry strzelec i dużo szczęścia (tzn. poprawek). Ale też się udało zaliczyć trafienie. Wiem. Byłem tym facetem stojącym na 50tym metrze obok puszki. A strzelba kosztuje chyba z 60zł i ma bodajże 300fps... Quote Link to post Share on other sites
SniperV2 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Dlatego my czasami robimy sobie strzelnicę - odmierzamy taśmą mierniczą tyle a tyle metrów, stawiamy cel (albo czasem delikwenta) i prujemy. I wtedy nie ma wątpliwości, ile która replika i do jakiego celu robi. Np. stockowa strzelba AGM, kulkami .28 G&G na dystansie 50m do przykucniętego człowieka trafiała jak ta lala. Do puszki po piwie na tym samym dystansie potrzebny był dobry strzelec i dużo szczęścia (tzn. poprawek). Ale też się udało zaliczyć trafienie. Wiem. Byłem tym facetem stojącym na 50tym metrze obok puszki. A strzelba kosztuje chyba z 60zł i ma bodajże 300fps... Masz rację też byłem świadkiem takich testów mam shota od TM i AGMa cena różni się o 700 zł a zasięg i osiągi bardzo podobne choć TM strzela 3 kulkami co daje nam większ a szansę na "zabicie" przeciwnika Quote Link to post Share on other sites
Awangardowy Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 Panowie gówno wnosicie do tematu. Jeśli chcecie podyskutować sobie na temat waszych broni to od tego macie pw. Jest 27 wypowiedzi z czego jakieś 5 moich i 3 lub 4, które jakoś mi pomogły. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 @Awangardowy Widziałem lepsze podziękowania za pomoc... A jakich dowodów oczekujesz? Mam ci rozpisać tabelkę z wykazem liczby trafień w kartkę A4 na danej odległości? Dlaczego nie oczekujesz tego od - na przykład - wszechobecnych ludzi polecających cudowne emki KWA? Jeżeli ktoś wygłasza wyniki wyssane z palca zawsze proszę o dowody. Niezależnie od repliki. Quote Link to post Share on other sites
Awangardowy Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 O takie cos mi chodzilo. Gearbox v3, sila jak w cm 049j, drewno + stal i wiekszy magazynek. Dzieki za podsuniecie tej broni. @Buniek92 Tym co mi pomogli podziękowałem Jeżeli ktoś wygłasza wyniki wyssane z palca zawsze proszę o dowody. Niezależnie od repliki. Widzę, że tyle dalej robisz offtopa i nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Awangardowy, poruszany przez Ciebie temat ludzie wałkują tutaj 2 razy dziennie. 'Poszukaj se'. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 @Buniek92 Tym co mi pomogli podziękowałem Widzę, że tyle dalej robisz offtopa i nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi. Zostawię tą "dyskusję" bo może jednak coś zrozumiesz. Dział "Jak zacząć?" to nie są "Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi". Służy on do pomocy maniakom zaczynającym przygodę z hobby. Zagadnienia techniczne poruszane są w działach o stosownych tematykach. Nie widzę nic złego w tym ,że użytkownicy chcący Ci pomóc reagują na treści mijające się z prawdą. Przypominam również o tym ,że w dziale obowiązuje netykieta. Tak więc z naciskiem zalecam zapoznanie się z http://forum.wmasg.pl/topic/131636-jak-zaczac-regulamin-dzialu/ Quote Link to post Share on other sites
Awangardowy Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 (edited) Dobra nie mama zamiaru wchodzić w jakieś głębsze rozmowy na temat offtopa bo to głupie, więc wybacz mi za poprzednią wypowiedź. :) Nawiązując do tematu chciałbym się spytać o radę pomiędzy dwoma replikami. Takie same bebechy tylko wygląd inny. http://www.taiwangun...-wood-boyi.html http://www.taiwangun...rk-10-boyi.html Wydaje mi się, że za taka cenę to chyba najlepszy wybór. Czy może polecacie coś innego? Edited November 18, 2012 by Awangardowy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts