Krave Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Świeżą czyli? Following insertion via MH-60 helicopter, Green Berets with a CIF Company intercept a vehicle and secure its occupants during the Special Forces Advanced Reconnaissance, Target Analysis, and Exploitation Techniques Course. (SFARTAETC) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 To to są CIFy? Mam takie zdjęcia, to też oni? ;) Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 CIFy to zawsze jedna kompania z danego SFG. Myślę, że nie różnią się drastycznie w sprzęcie od "regularnych" syfów. Quote Link to post Share on other sites
Dave-o Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Heya Heya może mi ktoś wyjaśnic jak ci panowie się trzymają ( nie w sensie czy są dzisiaj zdrowi czy coś , nie ) , próbowałem rozkminić czym oni są przypinani w tym helikopterze że mogą sobie tak luzacko siedzieć na burcie i od tak sie zdesantować - pytanie życia . pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Zamierzam kupić assault pack. Strasznie spodobał mi się właśnie w ucp, tylko jak to sie ma do specjalsów, noszenie multi+ ap w ucp? Czy mieszanie w taki sposob jest odpowiednie, internet przeszukany już nawet nie wiem po czym szukać :) Bo do multi pasuja dodatki 3c, coyte, mjk, ale co z ucp? Jeszcze pytanie co do ochronek, czy w ucp sa odpowiednie? :) Nie chce walnąć gafy, ewentualnie pozostane przy khaki ale lubie mieszac Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Jak robisz reko współczesnych specjalsów to assault pack powinien być multi. To taki sam model jak ten w UCP, tylko inny kamuflaż. Przykład poniżej. Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Dzięki, my robimy 2006-2009. Quote Link to post Share on other sites
lineal Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Co do uprzęży dzięki którym mogą tak spokojnie siedzieć sobie w śmigłowcach, tutaj jest link: http://sklep.cushima.com/uprzaz-ekakuacyjna-hrt-od-p1477.html idzie dostać kopie flyye`a za ~45zł ;) Jeśli chodzi o assualta to praktycznie wyłącznie MultiCam ;) Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 ...my robimy 2006-2009. To w tym okresie SFG nosiło multicam? Wydaje mi się, że to czasy UCP Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Tak wtedy nosili UCP, ja tylko napisałem jakie reko my robimy, aby się upewnić czy ucp pasuje. :icon_smile: Edited March 26, 2013 by kubutek brak polskich znaków/lierówka Quote Link to post Share on other sites
KoValus Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 To w tym okresie SFG nosiło multicam? Wydaje mi się, że to czasy UCP Nosili zarówno Multicam (od 2008 roku) jak i UCP, a także DCU, choć kamizelki i ładownice w multicamie to już późniejszy okres. Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Chcąc stylizować się na 10th SFG która kabura będzie lepsza ? 1 - http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,748/Kabura-GE-na-pas-do-pistoletu-GLOCK-17-19 2 - http://www.taiwangun.com/udowa-kabura-typ-sls-do-pistoletu-glock-coyote-acm Wiadomo, kolor to kwestia 5 minut pracy ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Pytanie roku. Pierwsza odpada. Druga- to chyba kopia safarilanda- też odpada, bo glocka chyba oni nie używają. I pytanie do Ciebie- jaki okres/lata/teatr działań chcesz objąć swoją stylizacją? Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 (edited) Odpowiedź roku. Glocka używają... Tak, druga to kopia Safarki. Okres od 2011/12. Edited June 1, 2013 by Hock36 Quote Link to post Share on other sites
KoValus Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Safariland i Glock 17 będą ok. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted June 25, 2013 Author Report Share Posted June 25, 2013 No jak moge nie używać Glocków, skoro na zdjęciach z galerii z pierwszego postu jak wół same Glocki widać..... Pytanie: http://discovermilitary.com/wp-content/uploads/2012/08/US-Special-Forces-11.jpg Jaki pas ma drugi pan od lewej? i jakie mniej-więcej ładownice na nim? Poza tym ciekawe pytanie. Jakiego sprzętu owa jednostka używa do szeroko pojętej taktyki zielonej? Podejrzewam, że mundury zostają te same, czyli MC. Ale jak ma się sprawa z oporządzeniem? Pewnie jakieś chesty, ale moge się mylić? Quote Link to post Share on other sites
lineal Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Ciężko powiedzieć jaki dokładnie to pas, ale może w tych zdjęciach SFów znajdziesz fotke, gdzie będzie widać jakich konkretnie pasów używają: https://picasaweb.google.com/116429924697245984352/USArmySpecialForces Co do kieszonek widać na pewno worek zrzutowy w MC oraz jakieś małe poziome cargo. Ogólnie co do ekwipunku poza w/w mundurem używają oprzyrządzenia w mjk/khaki/sflcs i coraz częściej w MC. Co Kamizelek, głównie teraz używają Plate Carrierów, rzadziej już powoli cirasów i do tego zdarzają się chesty. http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOQHtJgBE7mDJlOp3uO_s3-PCBB_wzmxQClv2kvQn2_CqlddWwTw Jednak jednostka ma takie "luźniejsze" podejście co do ekwipunku, wiec można na pojedyńczych zdjęciach doszukać się jeszcze innych kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 No jak moge nie używać Glocków, skoro na zdjęciach z galerii z pierwszego postu jak wół same Glocki widać..... Pytanie: http://discovermilit...l-Forces-11.jpg Jaki pas ma drugi pan od lewej? i jakie mniej-więcej ładownice na nim? Poza tym ciekawe pytanie. Jakiego sprzętu owa jednostka używa do szeroko pojętej taktyki zielonej? Podejrzewam, że mundury zostają te same, czyli MC. Ale jak ma się sprawa z oporządzeniem? Pewnie jakieś chesty, ale moge się mylić? Jakiej firmy są ładownice to Ci nie napiszę, ale koleś ma na pasie patrząc od lewej strony: 1. Ładownicę na mag. 9mm 2. Ładownicę na granat. 3. Worek zrzutowy. 4. Weapon holder/catch. 5. Jakieś poziome cargo jak zauważył przedmówca. Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Zdarzają się jeszcze przypadki noszenia kamuflażu UCP? Quote Link to post Share on other sites
lineal Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Mundury owszem, da się zauważyć. Co do np kieszonek na kamizelkach to coraz rzadziej. A jeśli już są to jakieś niewielkie wstawki ucp w ekwipunku. Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 No tak, na zdjęciach widać raczej łączenie munduru UCP z oporządzeniem w coyocie. Quote Link to post Share on other sites
KoValus Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Raczej w khaki (mjk), coyot bardzo żadko i to praktycznie tylko w przypadku sprzętu msa paraclete. Podstawa to system SFLCS. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted July 8, 2013 Author Report Share Posted July 8, 2013 A ja mam pytanie z innej beczki: Jak myślicie, czy jednostki SF używają jeszcze Jungli (jakichkolwiek: czarnych, pustynnych) do czegokolwiek? Swego czasu wyczytałem w jakiejś książce od SFie, jakoby operatorzy cenili sobie pustynne Jungle do zielonej taktyki, ze względu na kolor i wytrzymałość podeszwy. Wiecie coś na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 To o Jungle Boots się pytasz czy o Desert Boots? A jak pustynniaki to które? Bo do ACU wszystki przepisowe buty (poza Mickey Mouse) są w kolorze piaskowym i wszyscy je noszą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts