Mati94 Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Z miesiąc temu kupiłem sobie RK-02 od Boyi. Ogólnie karabin sprawował się świetnie, ale gdy wczoraj strzelałem, w pewnym momencie zablokował mi się gearbox. Przy naciśnięciu spustu słychać że silnik kręci, ale tak to nic poza tym. Niezależnie od trybu ognia. Proszę o pomoc, bo to mój pierwszy AEG i nie wiem do końca co mam zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Prawdopodobnie zaciął się tłok. Sprawdź na mocniejszej baterii. Quote Link to post Share on other sites
Mati94 Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Mam tylko tą co dostałem z repliką baterię. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 To poproś kogoś ze znajomych. Ktoś musi mieć. Quote Link to post Share on other sites
Mati94 Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Nie chcę zbytnio się wymądrzać, ale przypadkiem nie doprowadzę w końcu do zatarcia gearboxa, jeśli wezmę na mocniejszej baterii? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Charczy CI GB jak próbujesz strzelać? Jeżeli tak to rozkręć GB i sprawdź tłok, prawdopodobnie masz zęby tłokowe zjechane. Quote Link to post Share on other sites
Mati94 Posted November 19, 2012 Author Report Share Posted November 19, 2012 Jak próbuję strzelać to tylko silniczek pracuje a reszta gearboxa w ogóle się nie kręci, towarzyszy temu dźwięk tarcia trybu silniczka o jakiś inny. Początkowo myślałem, że to bateria nie ma mocy ale po podładowaniu było to samo. Jak tak sam zastanawiałem się,to doszedłem do wniosku czy przypadkiem coś nie wpadło i nie zablokowało gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 (edited) Coś Ci zmieliło w GB na moje oko. Ślij na gwarę. Edited November 19, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Nic nie grzeb sam, bo gwarancji Ci nie uznają jak plombie łeb ukręcisz. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Stawiam, że starty tłok. Tak jak pisali poprzednicy wyślij na gware, serwisanci zrobią Ci to w miarę profesjonalnie, a przynajmniej możesz mieć taką nadzieję. :) Quote Link to post Share on other sites
Mati94 Posted December 28, 2012 Author Report Share Posted December 28, 2012 Cóż, wybaczcie że odkopałem. Trochę się grzebałem z odesłaniem na gwarancje. Ale wszystko skończyło się dobrze i chciałem wszystkim podziękować za pomoc. Temat uważam za zamknięty. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts