Pixel_95 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Witam, wymieniłem w mojej replice (http://gunfire.pl/product-pol-1152192184-Replika-karabinuCM045A.html) gumkę hop-up na sylikonową G&G. Mam w związku z tym mały problem, a mianowicie kulki skręcają w prawo. Czym to może być spowodowane? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Złym ułożeniem dystansera lub gumki. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Dokładnie tak jak kolega wyżej powiedział dystanser lub gumka. Rozłóż komorę i jeszcze raz złóż. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Czyt. w trakcie składania komory upewnij się, że wypustka na gumce jest idealnie w tej samej linii, co dźwigienka na komorze. Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 (edited) Ok, dzięki, mam jeszcze jedno pytanko. Jeśli chcę wyjąć komorę z lufą, to jest możliwość wyjęcia tych części bez rozłączania tych elementów? Do tej pory wypinałem komorę od lufy i dopiero wtedy wyjmowałem te dwie części. Trochę przeszkadza mi to w dokładnym przypięciu komory do lufy, przez to że muszę to robić w body mojego kałacha, a trochę bałem się wyjmować te 2 części na siłę. Edited November 24, 2012 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Ja w swoim "kałaszku" Boyi zdejmuję okładziny przednie, wybijam pin trzymający podstawę muszki w między czasie odkręcam śrubki mocujące komorę hopup do podstawy i wyciągam całą lufę zewnętrzna i wtedy można bez problemu wyciągnąć całą komorę razem z lufą. Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 (edited) Ja w swoim "kałaszku" Boyi zdejmuję okładziny przednie, wybijam pin trzymający podstawę muszki w między czasie odkręcam śrubki mocujące komorę hopup do podstawy i wyciągam całą lufę zewnętrzna i wtedy można bez problemu wyciągnąć całą komorę razem z lufą. Wybijanie tych pinów jest konieczne, do tej pory myślałem, że nie działa to w żaden sposób na lufę wew.? Edited November 24, 2012 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Panowie! Przypominam ,że to ten dział nazywa się "Jak zacząć?"! Temat pozostawię, ale na przyszłość szukaj pomocy w działach technicznych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts