Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z repliką (silnik)

Recommended Posts

Witam,

Mam problem ze swoim rk-01sw, mianowicie kiedy strzelam na auto i tłok zatrzyma się na prawdopodobnie ostatnim, przedostatnim zębie to silnik nie naciągnie już dalej (czyli naciskam spust, potem puszczam i tłok jest w tylniej pozycji i dalej nie rusza). Na początku myślałem, że to wina stockowej baterii 8,4 NiMh, kupiłem LiPo Redoxa 7,4V 20C, niby jak jest full naładowana ruszy ten silnik ale po ok 1 HiCapie ten problem znowu występuje. I teraz pytanie czy poprostu silnik jest tak słaby czy nadal bateria nie daje rady?

Na single oczywiście problemu nie ma :icon_wink:

Replika full stock.

Edited by ReMix15

Gwarancję posiadam więc gearboxa nie otworzę. Silnik odkręcałem (nie traci się gwarancji) i normalnie kręci. Na semi ogólnie ładnie strzela, problem pojawia się przy auto kiedy tłok zostaje na ok ostatnim zębie, to wtedy tylko pełna lipolka go ruszy - jak trochę się rozładuje to znowu stuka tylko silnik. Po wymianie silnika na jakiś Ultra Torque nie powinno być problemów (mówię o np GFC S1000)?

Edited by ReMix15

Jeśli masz gwarancję to bez gadania wysyłaj do nich, powiedz w czym problem i powinni przyjąć. W tych seriach RK są fajne tłoczki- 2,3 tys kulek i zęby przemielone. Ale jak się zmieni na jakiś tłok z metalową szczeną to już potem chodzi.