Tajron23 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Mam m4 full metal BYOI i stwierdziłem że ją podtiuninguje . Dokładnie: -tłok shs -silnik elementa Ultra Torqe -łożyska 7mm elementa -sprężynę 140 shs i preclufe pormyka po nasmarowaniu i uszczelnieniu teflonem złożyłem i rof był zajebisty ale kulki leciały po 10 m i spadały Co robić?? proszę o pomoc i z góry dziękuje za odp. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 (edited) Uszczelnienie poszło w las na grzyby :icon_smile:. I jeszcze, co uszczelniłeś? Edited November 26, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Może 'nasmarowałeś' komorę hopka albo lufę? Może nie założyłeś dystansera? Może nie masz gumki? Swoją droga fajny tuning na stockowej gumie i zębatkach. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Nie no Lesio zębatki xyt są w miarę wytrzymałe sam kiedyś pokatowałem je na sp140 i 11.1 :) i wytrzymały z 8K kulek/strzałów. Bardziej martwił bym się o szkielet. A swoją drogą zobacz czy nie zapomniałeś o sprężynce na komorze. ewentualnie zaprzyj komorę o body. Quote Link to post Share on other sites
Tajron23 Posted November 27, 2012 Author Report Share Posted November 27, 2012 A zapomniałem że jeszcze wymieniałem gumkę na g&g i nie nie zapomniałem o sprężynce dociskającej do gearboxa uszczelniłem cylinder i komorę hop up Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Sprawdź jeszcze, czy uszczelka tłoka jest prawidłowo zamocowana i czy nie jest za mała. Następnie wyjmij cały zespół cylindra z tłokiem i wykonaj "próbę strzykawkową". Zatkaj wylot głowicy cylindra tłoka palcem, i wpychaj tłok w cylinder. Po pewnym odcinku nie powinieneś móc przesunąć tłoka. Standardowy test szczelności układu. Quote Link to post Share on other sites
Tajron23 Posted November 27, 2012 Author Report Share Posted November 27, 2012 ok dzięki spróbuje no właśnie mi się wydaje ze jest trochę za duża Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts