juri222 Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Szukałem tego tematu , znalazłem tylko wątek o replikach , ale jak spowodować żeby sprzęt (kamizelki , mundury i.t.d) nie wyglądały świeżo jak z fabryki (przez te pierwsze miesiące użytkowania go) , a jak taki który spędził na pustyni kilka miesięcy , nie niszcząc zbytnio jego struktury ? Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Ja zawsze robię tak samo - lecę na pobliską piaskownię gdzie po prostu tarzam sprzęt w piachu przez dłuższą chwilę ;) Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Może zacznij go używać?:) Link to post Share on other sites
shardac Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Zakopuję szpej w ziemi na trzy tygodnie. Koniecznie w lesie, bo runo działa kojąco na włókna cordury, a nie niszczy tak taśm i napów. Niektórzy uważają, że w podobny sposób działa też używanie sprzętu, ale osobiście trochę boję się, że go tak zniszczę. Link to post Share on other sites
Nath Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) W deszczowy dzień załóż szpej na siebie, idź w teren, znajdź jakieś miłe dla oka błocko, trzy razy razy padnij-powstań (raz plecy, raz brzuch, ten trzeci raz jakby coś się słabo postarzyło) i masz. W lecie można się posiłkować wiadrem z wodą w celu stworzenia błocka. Edited December 6, 2012 by Nath Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Jak masz jakieś fajne szpeje, możesz mi pożyczyć na miesiąc. Po miesiącu odeślę postarzone. : ) Link to post Share on other sites
Death_man Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Kurde, przecież wystarczy jedna bardziej aktywna strzelanka i oporządzenie już nie wygląda jak prosto ze szwalni ;]. Replika to inna opcja, ale w moim mniemaniu lepiej poczekać aż zrobi się samo. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Trochę się temat zapętla - kłódka, bo nic tu odkrywczego już nikt nie dopisze :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts