kashalot Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 (edited) Gdy strzelałem do celu, nagle zaciął mi się rk-06. Wiem, że do nie akumulator i nie kulka. Najprawdopodobniej przeskoczyły mi zębatki w gb. Jak próbuję strzelić to grzechocze. HELP!!! EDIT: dźwięk wiertarki. Edited December 2, 2012 by kashalot Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Wykręć chwyt pistoletowy, wyjmij silnik, odłącz też kable :) i potrzeb, może coś wyleci jak nie to przyświeć latarką i powinieneś zobaczyć, ewentualnie pokręć palcami będziesz wiedział co jest :P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Wykręć chwyt pistoletowy, wyjmij silnik, odłącz też kable :icon_smile: i potrzeb, może coś wyleci jak nie to przyświeć latarką i powinieneś zobaczyć, ewentualnie pokręć palcami będziesz wiedział co jest :icon_razz: Naucz się poprawnie pisać zdania,bo tego się czytać nie da. Do autora tematu. Poszedł ci tłok,lub zębatka silnikowa.Jak masz gwarancję to replikę odsyłaj. ^^ Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Jak masz dźwięk wiertarki to może też być źle wyregulowany silnik. Spróbój wyregulować może pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Tłok padł :D:D Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Albo rozwalony tłok lub jakaś zębatka. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Nie mogę edytować. To mój ostatni błąd na forum był. Sorki chłopaki. ______________________________________ Może inaczej, jaki ma przebieg? W rk po 1000-2000 strzałów tak jak piszą koledzy wyżej tłok pada. Poza tym według mnie boy ma dobre części, oprócz głowic i tłoków. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 P&P, śmiem wątpić, żeby w jakiejkolwiek replice (nawet chińskiej) miałby tłok paść po 2 tysiącach kulek. Wtedy byłby to śmieć, nie replika. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 (edited) Nie mogę edytować. To mój ostatni błąd na forum był. Sorki chłopaki. ______________________________________ Może inaczej, jaki ma przebieg? W rk po 1000-2000 strzałów tak jak piszą koledzy wyżej tłok pada. Poza tym według mnie boy ma dobre części, oprócz głowic i tłoków. Nie prawda.Mój rk10s wypluł ponad 10 tyś kulek,i zapewne jeszcze drugie tyle wywali.Posiada tylko lekkie ślady zużycia. Oczywiście są mistrzowie tuningu co do stocka wsadzają sp150.Wtedy nie ma dziwu,że tłok poszedł,skoro jest najsłabszym elementem w gearboxie. Edited December 2, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Na prawdę. W każdym moim rk padał tłok ( gearboxy zawsze stock, prócz uszczelnienia) Może tylko ja tak trafiam... Nie wiem. Ale warto sprawdzić zużycie części gb. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 nigdy nie spotkałem się z padniętym tłokiem u siebie. co więcej, miałem stockowy tłok przy 490 FPS, miałem CHYBA stockowy (już nie pamiętam) przy 550 FPS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts