Guest gecko123 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Witajcie! Poszukuje czapki na zimę, jakiejś lepszej. Mam do wydania max 100-200 zł. Zastanawiałem się nad czymś od Arc'Teryxa. Co polecacie? Ma być oddychająca i na tyle cienka, żeby współpracować z kaskiem. Nie jestem jakimś specjalnym zmarźluchem, więc nie potrzebuje niewiadomo jak ciepłej. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Arc'teryx RHO LTW BEAN Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Ja mam dokerkę z helikona, nie narzekam:D No i zostaje te 180pln:D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Z takim budżetem to kupisz UA, Arcteryxa czy inne marki outdoorowe, a jak się rozejrzysz to i trudnopalne czapki też. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Ja kupiłem czapkę szytą z tkanin Polarteca w sklepie kanfor.pl i jestem zadowolony. Mode HES, nie typowy "beanie cap", bo rozszerzony o "nauszniki" i nieco głębszy krój. Ciepła, lekka, wygodna. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Jeśli jeszcze nic nie znalazłeś to polecam "garm light beannie" od NFM. Tak do -10 daje radę, jest cieniutka (mieści się w zaciśniętej dłoni), głowa się nie poci. Świetnie leży pod kaskiem (budowlanym) i pod repliką micha ;) Nie przesuwa się ani nie ściąga. Dodatkowo jest trudnopalna. Minusem jest to, że kompletnie nie zatrzymuje wiatru. Cena ok 100zł. Na większy mróz lub wiatr, w moim przypadku, dobrze daje radę helikonowska czapka. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Już od 2 tygodni mam Arc'teryx RHO LTW BEAN i jest super ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts