Kacik Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Rozładowałem baterię Imaxem B6, próbuję ją teraz naładować, ale po 2-3 minutach IB6 śpiewa, że batka jest full. Czy to oznacza jej śmierć? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Do jakiego napięcia rozładowałeś? Weź pod uwagę, że ta ładowarka nie ma ustawionych (domyślnie) minimalnych napięć więc prawdopodobnie zabiłeś batkę. Niestety sam to kiedyś zrobiłem dla NiMH. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Spróbuj zwykłą ładowarką z pudełka od repliki przez kilka godzin ładować. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Do jakiego napięcia rozładowałeś? Weź pod uwagę, że ta ładowarka nie ma ustawionych (domyślnie) minimalnych napięć więc prawdopodobnie zabiłeś batkę. Niestety sam to kiedyś zrobiłem dla NiMH. Batka 8,4V, rozładowywałem do 6V, ustawiłem to. Spróbuj zwykłą ładowarką z pudełka od repliki przez kilka godzin ładować. Pomoże to coś? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Napięcie jest OK, ładowarka może stroić fochy. Podładuj faktycznie zwykłą ładowarką nawet przez chwilę, niech złapie wyższego napięcia i możesz nawet kończyć mikroprocesorówką. Ogniwa mogą być ok. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Ok, spróbuję. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts