Across321 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Witam, wszystkich. :icon_biggrin: Niedługo być może stanę się posiadaczem owej repliki. Wybór padł na nią z racji braku blow-backu, w miarę cichego działania (napewno cichsza niż 1911 z BB), wytrzymałości konstrukcji, stosunkowo małej gazorzerności i w miarę tanich magów. :icon_wink: Będzie ona uzywana głównie w lesie gdy jakiś osobnik zbliży się zbytnio do mojej osoby. Ale.... replika ta ma około 400fps wg. opisu ze sklepu co jest stanowczo za dużo jak na replikę do używania przy bliskich starciach. Kiedyś wyczytałem na forum, że istnieje dosyć łatwy sposób jej osłabienia, aby mieściła się w limitach : FPS < 350fps, lecz nie mogę tej informacji teraz nigdzie znaleźć. :sciana: Czy mógł by mi, któryś w forumowiczów wyjaśnić w jaki sposób można osłabić tą replikę do wspomnianych fps ? :zastanawia: P.S Słyszałem gdzieś o wytłumionej konwersji firmy Maruzen lub Marushin do tego Rugera. Mógł by mi ktoś podać nazwę tej konwersji lub link do niej ? Pytam z czystej ciekwości. :maniak_jezyk2: Pozdrawiam Kocur :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 (edited) Zależnie jaki rocznik masz (bo bywa różnie) ale powinieneś mieć pod sprężyną kurkową (mieści się w grzbiecie chytu, w tym co to go wyciagasz aby klamkę rozmontować) metaloą kulkę jako podkładkę. O ile pamiętam po prostu ją wyjmij. Konwersja była dostępna na machinegun.pl za 50zł ale chyba już nima- sprawdź. Edited December 4, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Jeszcze nie wiem jaki "rocznik" będę miał, bo jeszcze nie mam tej repliki w łapkach :maniak_jezyk2: Będą ją dopiero z taiwanguna zamawiać :icon_wink: A Ale dzięki za odpowiedź, widzę że osłabienie tej repliki to bardo prosty zabieg. Mógł byś mi jeszcze powiedzieć czy te repliki z taiwana to są najnowsze wersje ? Kocur ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Tego nie wiem :D. Ale konstrukcyjnie stare i nowe są niemal jednakowe, po prostu w niektórych jest kulka a w niektórych spotkałem inne podkładki, jeden pies. Spójrz tu, element 46 http://s78.beta.photobucket.com/user/cqrt/media/manuals/kjworks%20ruger%20mk1/KJW-MK1-4.jpg.html?sort=4&o=0 Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Ok, dzięki wielkie za pomoc Dex. Konwersji szukałem i rzeczywiście już nie ma. Pozostaje zrobić zamemu tłumik dzwięku, aby zrobić z Rugera w miarę cichą pukawkę. Tak więc już jutro zamawiam tą replikę z taiwana. Jak bym miał jakiś problem to jeszcze napiszę :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts