JURA Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Moze malo was zna ten karabinek,no w swjete on byl bardzo popularny. V tym czase,kiedy se wybieralo jaki karabinek bede v vojskach RVHP,to v ceskej zbrojovce zrobili karabinek SA58,ktory mial kilka nowocesnych rozwionzan i patebtow i w porownaniu s AK byl o klase lepsy. No inne strony zdecidowaly se na AK,Ceskoslovensko wzelo ten karabinek do wojska. Dla tego,ze to dla cechow i slowakow ich najmilsza bron,byla zrobiona tes v werziji airsoftowej. W tym case jest werzija sprenzynowa, ktora ma bodi zrobione z wytrzymalego ABS, no ma wjele metalowych czensti. Za uwage stoji,tes, ze duzo czensti,mozna zamjenit z ostrego, kture som dostempne wolno na rynku. Prenkost kuli jest okolo 100m/s i jest mozliwost wlozyt silnejsom sprenzyne. Zatem som trzy modifikacije tej broni i to s drewnianom kolbom,se sklopowkom i najnovsa s przednim RIS. Przygotuje se tes verzija metalowa AEG. Jak by bylo zainteresowane,tym karabinkem,mysle ze by sme mogli zrobit,ze by ktorys sklep airsoftowy,zaczel ich sprzedawat. Cena v werziji sprenzynowej by miala byt gdes okolo 280zl Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Do ak jestem przyzwyczajony, natomiast to razi mnie swoją szpetotą. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Mi się zawsze czeskie samopały podobały :) Airsoftpro.cz sprzedaje takie repliki, full steel i wersja AEG http://airsoftpro.cz/eshop/index.php?cPath=22&osCsid=9ff8v5p4k2j2jm21asekiepmi6 Nie pamiętam który sklep w Polsce sprowadza ich produkty, ale możliwość pewnie jest. Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Ponad 2000zł za samą "obudowę" bez gearboxa. Dziękuję postoję. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Cóż, custom, a nie seryjna robota :) Quote Link to post Share on other sites
fleckin Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Zdecydowanie ulubiona broń z Vietconga 2. :) A poważnie bardzo ciekawy model Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts