dr Ziolo Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Właśnie widzę, że CA zeszło na psy... cóż... człowiek całe życie się uczy. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Ech, uwielbiam ludzi co oceniają całą firmę po 1 replice... :D To, że np. TM robi/robiło beznadziejne MP5, to znaczy, że ta firma jest słaba? Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 15, 2012 Author Report Share Posted December 15, 2012 Właśnie widzę, że CA zeszło na psy... cóż... człowiek całe życie się uczy. Ja myślę, że owszem zeszło ale najbardziej pogłębiło kontrast to, że...konkurencja poszła ostro do przodu. Kiedyś królowały kałachy TM'a z 280 FPSami (jak ktoś miał AEGa 380 fps o był "kimś"). Teraz takie cm028 ma 350 fps w stocku za 400 zł a kałach TM'a za 900 ma 280 fps :D Najlepsze jest to jak niektórzy wymyślają "teorie spiskowe" że 280 fps TM'a ma większy zasięg od 380 fps "chińskiego". No ta bo w sumie japoński tłok tłoczy japońskie powietrze i lepszej gęstości :icon_mrgreen: Ech, uwielbiam ludzi co oceniają całą firmę po 1 replice... :icon_biggrin: To, że np. TM robi/robiło beznadziejne MP5, to znaczy, że ta firma jest słaba? Nie po jednej ale po kilku - na forum poczytałem trochę negatywnych opinii o CA + znam przypadek z autopsji, to chyba już jakiś powód do wydania opinii? :D Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Po kilku upadkach, czyszczeniach monitora i zbierania się z powrotem na krzesło, udało mi się przeczytać Twoją wypowiedź. Pozwolisz, że tych "teorii spiskowych" nie skomentuję, dorwiesz kiedyś marujca, sam się przekonasz. Co do negatywnych opinii, na prawdę nie rozumiesz, że firmy robią dobre i złe repliki? Ciężko jest znaleźć firmę/markę, która miałaby w swojej ofercie same "perełki". Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 Marujca miałem w łapach jako, że kolega kiedyś posiadał. Generalnie zgodzę się, że TM jest o niebo lepiej wykonane ale ich fenomen zasięgu polega na: -Lepszej lufie (skupienie) -Komorze hopa -Szczelności tłoka w GB (powtarzalna energia strzałów) Gdy w chińczyku uszczelnimy te elementy GB i ogarniemy lufę/komorę hopa będzie strzelał lepiej od marujca. Ja osobiście nie grzebię w GB (nie umiem) ale znam przypadki ludzi, którzy poprawiali chinole i było miodzio :) A wracając do tematu to ten AK CA raczej odpada bo nawet okładziny "drewniane" to imitacja plastiku więc zapewne bebechy ma na żałosnym poziomie. Te UMP w promocji w sumie wydaje się ciekawą opcją (ale jak na razie to jedyna warta uwagi replika w promocji) więc może będą jakieś ciekawe emki w promocji... Bo raczej z tym UMP nie zwojuje za dużo w lesie... Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 @afrowawa Tydzień temu sam zakładałeś ten temat, a teraz pozujesz na eksperta... Skoro posiadasz tak dużą wiedzę możesz sam podjąć decyzję o kupnie repliki. Dział "Jak zacząć?" przeznaczony jest dla użytkowników którzy zaczynają swoją przygodę z Airsoftem. Zamykam. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia czy wątpliwości odnośnie mojej decyzji zapraszam na PW. Link to post Share on other sites
Recommended Posts