kermit998 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Witam mam pytanie, czy można wsadzić suwadło z zamkiem od ostrej wersji AK do repliki karabinu AK 74 ? Chciał bym coś takiego wykonać, jeśli robił to ktoś lub wie jak to zrobić był bym wdzięczny za pomoc lub podpowiedz. Zaczniemy ładnie stosować interpunkcje i duże litery co ? / Scharf Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Będziesz musiał ostro przerabiać, bez tego na 100% nie wlezie. Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 (edited) A podpowiedział byś co by trzeba było przerabiać? Domyślam się że na pewno obsadę lufy. Polskie znaki wpisujemy używając kombinacji klawiszy alt + litera. / Scharf Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Musisz zrobić coś takiego: http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/379754 jeśli masz replikę w systemie VFC to pasuje bezproblemowo. Edited December 16, 2012 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 A przerabiałeś tam komorę zamkowa i rurę gazowa? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Nie, mówie ci w systemie VFC czyli Boyi seria RK i seria Cymy 04x pasuje bez przerabiania. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Ostrzegam tylko, że używanie pełnowymiarowego, stalowego suwadła może spowodować pęknięcie obsady lufy podczas przeładowań w niskich temp. W Cymie oczywiście. Edited December 16, 2012 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Przeładować można ale nie można puszczać, trzeba delikatnie powrócić je na pozycję wyjściową, wtedy nie pęknie. Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Najgorzej będzie zrobić obsadę lufy do tego bo trzeba wtedy wyjąć ten kawal metalu który jest w rurze gazowej, dobrze myslę? Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Żle, obsada lufy to ten element w którym siedzi lufa, można kupić od ostrej wersji u rusznikarza, lub kupić całe body Boyi. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Lub, jak kto woli, jest to kloc, na którym osadzona jest szczerbinka. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Szczerbinka jest osadzona na podstawie szczerbinki! A nie na obsadzie łoża. Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Ja będę się sugerował ostrą wersją ponieważ znam się na niej po prostu lepiej :icon_razz:. Żeby włożyć suwadło musi być połączenie z rurą gazową którego właśnie nie ma, bo jest ta obsada lufy z metalowym pierdolnikiem :icon_razz: Gdy się go wyjmie nakładka rury gazowej nie będzie miała się na czym trzymać, poprawcie mnie jeśli się mylę :icon_biggrin: Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Czyli tak musiał bym kupić następujące rzeczy: Rurę gazowa od AK, suwadło z mechanizmem powrotnym i nowa odsadę lufy zgadza się ? Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Nowej obsady nie musisz, jeżeli nie będziesz pozwalał swobodnie "kopać" jej suwadłem. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Jest z repliki, każda replika w systemie VFC ma nakłądkę podobną do ostrej wersji, czyli suwadło chodzi w niej bezproblemowo. Aby mieć to suwadło jeśli massz replikę Boyi serii RK lub Cymy serii 0.4x to nic nie kupujesz oprócz niego. Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Ja mam CM, chyba 31 nie pamiętam. Oj może być lipa. Zapowiada się duzo przerabiania. Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Nie ma dużo kumpel założył takie w CM028 i chodzi pięknie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Sedoro, obsada lufy i kloc, o którym mówiłem są zintegrowane, więc na jedno wychodzi... Kermit, montując suwadło co chcesz osiągnąć? Lans? Większy ciężar? Czy obecna atrapa Ci lata i Cię wkurza? Pamiętaj, że suwadło uniemożliwia Ci korzystanie z baterii typu stick. Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Tak wiem o tej baterii, replika jest trochę za lekka więc ciężar na pewno i na pewno tez trochę do lansu ponieważ każdy u mnie ma jakoś udoskonalona replikę w ten czy inny sposób, nie chce być porostu gorszy:P Edited January 22, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 To porostu go wywalasz, wycinasz ładnie nożykiem i pasuje, jak dorwę się do cymki to ci porobie foty. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Dla mnie obsadą lufy można nazwać też ten element na dole - jeżeli nie można, pardon. Kermit, jest to bezsensowne działanie w CM.028 i pochodnych i głupie pod kątem ekonomicznym. Te repliki są dobre do pierwszych kroków i nie warto inwestować w nie pieniądze w celu tuningu innego niż dołożenie kolimatora. EDIT: Znowu mi się pochrzaniło... Faktycznie, te dwa elementy nawet na siebie nie nachodzą x). Ech, dawno kałacha nie rozkładałem... Edited December 17, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 Nie to nie jest cm 028 :P. Tego jestem pewien, albo poprostu dorwe gdzies rure gazowa i wsadze tam :D Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Sorry ale jak mówi Sir Hawk CM 031 to też nie jest replika warta jakiegokolwiek tuningu oprócz kolimatora i tuningu wewnętrznego :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Widzę, że Sedoro ma wiele samozaparcia, skoro potrafi tak spokojnie tłumaczyć takie elementarne kwestie. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts