Quchy Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) Wow jaka szybkość :icon_wink:. A jakiś zamiennik w podobnej cenie, który by pasował? Edited November 25, 2013 by Quchy Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 APS. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) A trochę jaśniej :icon_wink:? Bo szukam szukam i znaleźć nie mogę. Edited November 25, 2013 by Quchy Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Kiedyś była dostępna u Chińczyków plastikowa prowadnica kolby wraz z adapterem do kałaszy właśnie od APS i do replik systemu VFC. Teraz chyba już nie ma, bo sam nie mogę znaleźć. Najlepiej zrobisz kupując prowadnicę kolb M4 i pierścień na tą prowadnicę. Pierścień szlifujesz tak, by wchodził ciasno i pewnie do korpusu a prowadnicę przewiercasz tak, by po założeniu jej na obsadę kolby można było włożyć śrubę, która będzie wszystko ładnie ściskać. Gdzieś na forum zamieściłem fotki, jak to u mnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Dzięki za info, coś pokombinuję. A jakaś kolba teleskopowa w deseń beryla lub AK-12? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Ja takowe sprzedaję. To nie komis / Scharf Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Przerabiał ktoś mocowanie kolby składanej w AK do kolby teleskopowej? W jaki sposób zamontować ten pierścień prowadnicy kolby? Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Witam mam pytanie odnośnie tego: http://www.taiwangun.com/kolba-skladana-do-m4-m15-m16-z-adapterem-do-ak-p-j A mianowicie czy można zamontować to do historycznej cymy 28 a jeśli się da to czy tą kolbe na prowadnicy można zdjąc i zastąpić tą: http://www.taiwangun.com/ergonomiczna-kolba-taktyczna-mod-3-dark-earth-acm Proszę o nie pisanie postów typu "po co psuć wygląd ak" lub że to lepiej sprzedać i kupić nową. Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Kolbe powinno dać się wymienić, nie wiem jak adapter. Najlepiej napisz do nich. Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Trochę mnie nie zrozumiałeś chciał bym kupić tą kolbe z adapterem,przymocować ją do korpusu a następnie samą kolbe bez prowadnicy zamienić na tą drugą bez ingerowania w adapter poprostu zdjąc tamtą z prowadnicy,czy ejst to niemożliwe Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Tak możesz to zrobić. Oczywiście jeżeli przyczepisz prowadnicę do cymki. Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Ostatnie pytanko czy któraś z tych kolb posiada wejście na baterie? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Ten adapter powinien teoretycznie pasować do Twojej cymy. Żadna z lekkich kolb Gejpulla nie pomieści Ci jakiegokolwiek sensownego akumulatora. Albo upychasz wszystko do prowadnicy albo kupujesz pokrowiec na kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 A ta kolba która już jest przy adapterze ma ona miejsce na baterie? Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 (edited) Nie nie ma. Tzw. kolby SF mają miejsce na dzielone baterie ale w kałaszku nie da się batki pod dekiel dac ?? Edited December 3, 2013 by BBombello3 Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Da się jednak. Ja mam kable w kolbie pod deklem nie mam kabli a nie wiem jak przełożyć Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 A nie ma u Ciebie w ekipie nikogo kto by Ci przeciągnął kable pod dekiel ?? Bo to by było moim zdaniem najlepsze wyjście. Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Moim też ale niestety nie ma nikogo takiego może zmiesci się do prowadnicy jeśli nie wywale na zewnątrz i "przykleje" do kolby w jakim pudełeczku ,nie raz widziałem takie coś :) Quote Link to post Share on other sites
1708marcin Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 Mam pytanie odnośnie tego tematu: jaki adapter kolby pasował by do CM.042 ??? Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Taki jak w pierwszym poscie tematu. To standard TM. Quote Link to post Share on other sites
1708marcin Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 A czy opłaca się kupować adapter z ABS'u nie rozpadnie się po miesiącu użytkowania? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Nie opłaca się. Za 20zł albo i mniej dorwiesz aluminiową prowadnicę kolby M4, po przeszlifowaniu jej tak, by weszła do korpusu będziesz miał wytrzymalsze i sztywniejsze rozwiązanie. No i tańsze. Quote Link to post Share on other sites
1708marcin Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Wcale nie głupi pomysł, ale było by z tym dużo roboty. A poza tym jak przeszlifować prowadnice by mocno się trzymała? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 (edited) Papierem ściernym. Ścierasz, przymierzasz, ścierasz, przymierzasz. I tak cały czas. Mając szlifierkę kątową czas zabiegu to kilka minut. Tylko no właśnie, Ty masz replikę standardu TM, więc taki trik nie wyjdzie :/. Wybacz pomyłkę. Musisz niestety polegać na adapterach. Adapter King Armsa jest solidny. Edited January 1, 2014 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
1708marcin Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 A co z mocowaniem? Śruby, piny i nie ma pewnoiści że nie będzie się kolebać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts