Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Oporządzenie Empire Battle Tested

Recommended Posts

Witajcie!

W czasie świąt w moje posiadanie wpadły ładownice i rękawice tej oto firmy (nadmienię, że jest na typowo paintbalowa), wiec chciałbym się Was zapytać czy ktokolwiek miał z tym styczność?

Jak nie to spróbuję napisać krótką, zapewne niedokładną recenzję :P

http://empirepaintball.com/empire-battle-tested-tht-combat-gloves

Rękawice wyglądają na solidne, mają ładny kolor (mój egzemplarz - digital woodland), ale trochę świecą. Czasem denerwuje mnie to, że jest zasłonięty tylko kciuk, ale to zapewne dlatego, że się nie przyzwyczaiłem ;)

Plusy:

- kolor

- wygodne

Minusy:

- zasłonięty kciuk

http://empirepaintball.com/paintball-harnesses/battle-test-bandolier-pack-41

(4 ładownice, kieszonka i worek odzyskowy)

Kamizelka, a raczej pas. Też sprawia wrażenie solidnie wykonanej oraz posiada ładny kolorek (up) :)

Jest bardzo wygodna, wydaje mi się, że bez problemu do ładownic weszłyby magazynki od kałacha. Niestety nie mam jak teraz sprawdzić, ponieważ mam na stanie tylko M4 :<.

Patrząc na sposób zakladania (zapiąć na rzep jak pasek na brzuchu, ładownice mają być z tyłu - z przodu zapięcie), to po kilku małych przeróbkach może to być idealne oporządzenie do tzw. snajpienia :P. Nic z przodu nie uwiera, wszystko wygodne. Jedynym mankamentem może być to, że ładownice są w całości z cienkiego, giętkiego materiały i kijowo się je rozpina (przynajmniej bez magów).

Plusy:

- kolor

- wygodne

- (dla snajperów) nie przeszkadza w poruszaniu się, czasem można zapomnieć, że się ma założony

- lekkie

Minusy:

- ładownice

Sprawdzilem te ladownice pod katem magow do emki. Na wcisk wchodza dwa i na wcisk sie trzymaja - sa za krotkie by zlapac je zapieciem z rzepem i bd wylatywac (ladownica tez jest dluga - magazynki od RPK beda idealne Cx). Ale czego oczekiwac, dostosowane do paintbalowych magow ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...