Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Regulowanie hop-up w m4 colt xm177 (m83b2)

Recommended Posts

Witam!

Dopiero zacząłem swoją przygodę z ASG i kupiłem swój pierwszy karabin elektryczny m4 colt xm 177 (m83b2) i mam problem z hop-up'em. Gdy strzelam to kulki lecą strasznie w górę. Z odległości ok. 8m muszę celować z 20cm pod tarczą żeby w ogóle trafić w nią, a co dopiero oddać precyzyjny strzał. Jest regulacja hop-up, ale minimalna i prawie żadnej różnicy nie robi, kulki tak i tak latają w górę. Przeczytałem gdzieś w internecie, że może być to problem za lekkich kulek. Używam 0,12g tak jak zalecane jest przez producenta. Myślicie że wymienienie kulek z 0,12 na 0,20 powinno załatwić sprawę?

Z góry dziękuje, pozdrawiam i przepraszam za jakiekolwiek błędy.

Z góry dziękuje, pozdrawiam i przepraszam za jakiekolwiek błędy.

Za błąd powinieneś przeprosić siebie samego, gdyż okazuje się że zakupiłeś replikę repliki (czyt. zabawkę). Jakość żadna, części zamiennych brak, ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto. Ale cóż, trzeba uczyć się na błędach, nie zawsze cudzych.

Co do tematu, użycie cięższych kulek powinno obniżyć parabolę kulki, ale i drastycznie obniżyć zasięg. Ale cóż, z g**** bata nie ukręcisz.