artiber Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Witam! Dopiero zacząłem swoją przygodę z ASG i kupiłem swój pierwszy karabin elektryczny m4 colt xm 177 (m83b2) i mam problem z hop-up'em. Gdy strzelam to kulki lecą strasznie w górę. Z odległości ok. 8m muszę celować z 20cm pod tarczą żeby w ogóle trafić w nią, a co dopiero oddać precyzyjny strzał. Jest regulacja hop-up, ale minimalna i prawie żadnej różnicy nie robi, kulki tak i tak latają w górę. Przeczytałem gdzieś w internecie, że może być to problem za lekkich kulek. Używam 0,12g tak jak zalecane jest przez producenta. Myślicie że wymienienie kulek z 0,12 na 0,20 powinno załatwić sprawę? Z góry dziękuje, pozdrawiam i przepraszam za jakiekolwiek błędy. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Z góry dziękuje, pozdrawiam i przepraszam za jakiekolwiek błędy. Za błąd powinieneś przeprosić siebie samego, gdyż okazuje się że zakupiłeś replikę repliki (czyt. zabawkę). Jakość żadna, części zamiennych brak, ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto. Ale cóż, trzeba uczyć się na błędach, nie zawsze cudzych. Co do tematu, użycie cięższych kulek powinno obniżyć parabolę kulki, ale i drastycznie obniżyć zasięg. Ale cóż, z g**** bata nie ukręcisz. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Ja bym zaproponował kulki 0,15, dostępne npna gunfire. Powinno być lepiej, a nie zjedzą tyle "zasięgu" co 0,2:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts