Potfurr Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Witam Chciałbym aby ktoś pomógł mi w rozpoznaniu silnika. Został wyciągnięty z emki pierwotnie firmy JG ale nie jestem jej pierwszym a nawet trzecim właścicielem a więc ciężko powiedzieć czy był zmieniany... Wygląda następująco: http://imgur.com/UNe...J,k1aZV,nknqB#0 Jest niemal identyczny z czymś takim: http://www.taiwangun...show/17442.html ale nie wiem co JG montowało stockowo... W mojej replice posiadam taki silnik: http://azteko.pl/sil...lugi-p-272.html Czy ten czarny to rzeczywiście ten o którym myślę (jedyną różnicą jest mocowanie zębatki u mnie nie ma tzn chyba na wcisk a w linku który podałem na imbus)?? ten na zdjęciach będzie lepszy od tego stockowego boyi? Edit: Dodam że czarny silnik ciężej się kreci od boyia i gdy zbliżę go do monitora (zrobiłem to przypadkiem aby porównać do zdjęcia ze sklepu) obraz zmienia kolory i zniekształca się gdy zbliżę stock boyia efekt jest dużo słabszy Edited December 27, 2012 by Potfurr Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Co tu więcej pisać, sam sobie odpowiedziałeś na wszystkie pytania.. Nie chcesz sprzedaż tego silnika neodymowego? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Mhhh... to silnik elektryczny. A tak na poważnie. Silnik z tej M'ki musi być pewnie z 3, 4 albo 5 generacji. Czemu ciężej się go kręci, ano ponieważ ma mocniejsze magnesy. Czyli Silnik który podałeś z Taiwanguna i silnik w twojej M'ki są taki same. W starszych chińskich replikach stosowano takie same silniki jak w 3 linku. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Czyli chłopaki chcą powiedzieć że czarny silnik to silnik o wysokim momencie obrotowym a ten szary to silnik o zwiększonej prędkości obrotowej :) Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 Ok dzięki za odpowiedzi, chciałem się upewnić czy jest tak jak myślę. Nie chcę go sprzedać bo właśnie chciałem taki kupić a posiadaczem takowego silnika zostałem dość przypadkowo bo został wyciągnięty z repliki zapasowej (z ciekawości zajrzałem co tam siedzi) Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Czyli chłopaki chcą powiedzieć że czarny silnik to silnik o wysokim momencie obrotowym a ten szary to silnik o zwiększonej prędkości obrotowej :icon_smile: Nie wiem skąd to wywnioskowałeś:P Szary to zwykły stok... I nic więcej - zwiększoną prędkość obrotową będziesz miał jak podłączysz porządna baterię:P Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Nie wiem skąd to wywnioskowałeś :icon_razz: Szary to zwykły stok... I nic więcej - zwiększoną prędkość obrotową będziesz miał jak podłączysz porządna baterię :icon_razz: Na jedno wychodzi :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts