Jump to content

Zakup krótkofalówki

Recommended Posts

Guest Serious93
Posted

Witam, potrzebuję waszej pomocy przy zakupie krótkofalówki pod zestaw słuchawkowy Bowman Elite II.

Szukam jakiegoś niezbyt drogiego modelu, z którym nie bd problemu z podłączeniem powyższych słuchawek.Kwota najlepiej max 160zł. Czy przycisk PTT też będzie wymagany, skąd mam wiedzieć jaki będzie pasował ?

Posted

Nie wiem jak to z Motką jest, ale zazwyczaj zależy to od krótkofalówki :icon_wink: Zdecyduj się na jakiś konkretny model, sprawdź jaki tam jest wtyk i poszukaj PTT z taką wtyczką.

Guest Serious93
Posted

Ale właśnie piszę do was w tej sprawie, prosząc żebyście mi pomogli coś wybrać, w końcu jesteście bardziej doświadczeni mieliście już jakiś sprzęt więc może ktoś mógłby zapodać coś w przedziale 160-180zł.Problem jest w tym że nie wiem czym się za bardzo kierować w doborze, zwykle jak już coś znajdę fajnego to sprzedawca nie podaje jaki jest wtyk, a jak już dzwonię to że pudełko jest zapakowane, nikt nic nie wie, takie tam brednie...

Posted

Ja polecam radyjko Baofeng UV-5R :) Mam, używam, jestem bardzo zadowolony. Ma wtyk Kenwood, duży zasięg, jest lekkie i poręczne.

Jeśli masz mniej niż 200zł i dużo cierpliwości to dorwiesz na Allegro po taniosze (taniej, bo z Chin przyleci), a jak chcesz mieć je szybciej to kup u polskiego dystrybutora za ok 250 zł.

Do Kenwoodów jest wiele PTT ogólnodostępnych :)

Guest Serious93
Posted

OK dzięki, jeśli ktoś zna jeszcze jakieś radia w tym przedziale cenowym proszę o info.

• 2 months later...