Guest Serious93 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Witam, potrzebuję waszej pomocy przy zakupie krótkofalówki pod zestaw słuchawkowy Bowman Elite II. Szukam jakiegoś niezbyt drogiego modelu, z którym nie bd problemu z podłączeniem powyższych słuchawek.Kwota najlepiej max 160zł. Czy przycisk PTT też będzie wymagany, skąd mam wiedzieć jaki będzie pasował ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Przycisk PTT cię przede wszystkim powinien interesować - musisz go dobrać tak, by pasował do radia jakie posiadasz (wtyk). edit: faktycznie, zamotałem się ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Czy każda krótkofalówka Motoroli bd miała ten sam wtyk ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Nie wiem jak to z Motką jest, ale zazwyczaj zależy to od krótkofalówki :icon_wink: Zdecyduj się na jakiś konkretny model, sprawdź jaki tam jest wtyk i poszukaj PTT z taką wtyczką. Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Ale właśnie piszę do was w tej sprawie, prosząc żebyście mi pomogli coś wybrać, w końcu jesteście bardziej doświadczeni mieliście już jakiś sprzęt więc może ktoś mógłby zapodać coś w przedziale 160-180zł.Problem jest w tym że nie wiem czym się za bardzo kierować w doborze, zwykle jak już coś znajdę fajnego to sprzedawca nie podaje jaki jest wtyk, a jak już dzwonię to że pudełko jest zapakowane, nikt nic nie wie, takie tam brednie... Quote Link to post Share on other sites
Skinn3r Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Ja polecam radyjko Baofeng UV-5R :) Mam, używam, jestem bardzo zadowolony. Ma wtyk Kenwood, duży zasięg, jest lekkie i poręczne. Jeśli masz mniej niż 200zł i dużo cierpliwości to dorwiesz na Allegro po taniosze (taniej, bo z Chin przyleci), a jak chcesz mieć je szybciej to kup u polskiego dystrybutora za ok 250 zł. Do Kenwoodów jest wiele PTT ogólnodostępnych :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 OK dzięki, jeśli ktoś zna jeszcze jakieś radia w tym przedziale cenowym proszę o info. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Dobrze ci kolega radzi, Baofenga bierz. Quote Link to post Share on other sites
Guest Serious93 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 OK w takim razie biorę Baofenga, a jaki PTT pod niego zakupić ? Quote Link to post Share on other sites
Chomikos Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 ptt pod wtyk kenwood Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Panowie podepnę się pod temat to jest to radio: http://allegro.pl/nowy-oryginalny-duobander-baofeng-uv-5r-od-firmy-i3107631997.html Jak rozumiem normalnie do się tym radiem "dogadać" ze zwykłymi PMRkami? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Jak poprawnie zaprogramujesz kanały to się dogadasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts