Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Który hełm kupić ?

Guest Serious93

Recommended Posts

Guest Serious93

Witam, już od dłuższego czasu myślę o zakupie hełmu konkretnie tego http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne/helmy_ochrona/replika_helmu_mich2001_z_szynami_montazowymi_-_olive_acm.html jednak uświadomiłem sobie że potrzebny mi będzie chwyt na latarkę do szyny ARC, jednak nie mogę żadnego znaleźć na Taiwanie ani na Gunfire, dlatego też szukałem na innych stronach i w końcu trafiłem na Specshop.Zobaczyłem na tej stronie hełm bardzo podobny http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10115 ale różnica cenowo jest stosunkowo większa o ponad 100zł, pytanie mam teraz do was czy opłaca się kupować ten droższy hełm z Specshopu ? Czy przy hełmie Mich2001 z Taiwana nie bd problemu z zestawem słuchawkowym Bowman II, zmieści się on tam pod hełmem ? Chcę zaoszczędzić i kupić boczniaka dlatego, powiedzcie czy opłaca się dopłacać 100zł ?

Hełm na specshopie niedostępny więc chyba się rozwiązał problem.

Słuchawki powinny pasować, ewentualnie montaże na szyny do większych słuchawek to koszt około 100zł więc to co zaoszczędzisz możesz zainwestować, ale powinny też wchodzić bez tego.

Edited by mikunda

Te kaski Emersona są opisane na forum już,całkiem fajne są. Tylko nie wiem,czy odpowiednio ochroni głowę (raczej nie). Może kup coś z firmy Pro-Tec? Jeżeli to ma być natomiast do ochrony głowy to pomyśl nad czymś konkretnym.