Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witajcie

Od niedawna jestem posiadaczem "Ingrama" firmy HFC... o, tego tutaj :)

Ale do rzeczy - first things first. Po pierwsze, nie jest to tak właściwie Ingram... co chyba z resztą widać :? . Sama broń opisana jest jako "230 SMG".

1. WYKONANIE - gnat jest dość ciężki i bardzo dobrze leży w dłoni. Kolba i tłumik nie trzęsą się (przynajmniej w moim przypadq). Lufa jest wewnątrz metalowa, a całość wykonana solidnie. Naciąg znajduje się po lewej stronie broni, co praktycznie dyskwalifikuje ją dla osób leworęcznych... Blokada spustu i magazynka - standard. Magazynki są ciężkie (pojemność - 25 kulek), jedyną ich wadą jest to, że kulki trzyma w nich tylko grawitacja - brak jakiejkolwiek blokady w samym magu daje się we znaki również wtedy, gdy chcemy wyciągnąć pełny magazynek z naszego SMG. Tłumik jest 100% atrapą, ale nieźle wygląda.

2. OSIĄGI - jednym słowem - świetne. Doskonała celność nawet z ok. 20m, zasięg skuteczny jakieś 25m. I tu taka mała ciekawostka... strzelając z biodra lub z ramienia (wygodniej), można wymusić szybkostrzelność w karabinku, i to z całkiem niezłymi efektami - nawet 2 strzały na sekundę ! To chyba przyzwoity wynik jak na sprężynowca. Polecam używać BB 0,2 g. Właściwą moc broni szacuję na jakieś 0,5 J (o wiele silniejszy od P99 Shooter'a kolegi)

3. PODSUMOWUJĄC - bardzo dobry ASG. Mimo tego nieszczęśliwego magazynka i hmm... nielicencjonowanego wyglądu, polecam.

ZALETY:

+Dobry zasięg

+Świetna celność

+Moc :P

+Szybkostrzelność

WADY:

-Wygląd

-Brak blokady wewnątrz magazynków

-Tylko dla praworęcznych

WYKONANIE --= 7/10 =--

OSIĄGI --= 9/10 =--

OGÓŁEM --= 8/10 =--

Może Twój model jest ok albo ja byłem niedysponowany jak to trzymałem.Tłumik troszeczke za dużej średnicy.O ile wiem gun nie ma HU.Zasięg jak dla mnie troszke za mały(moja opinia).Napisałeś 25m.No Cóż niektórzy w zbrojowni napisali że Xm z Cg ma 25m skutecznego :|a ma więcej>pozdrawiam :)

• 2 months later...

od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem "Ingrama" z Tajguna. Jako ze jest to moja pierwsza sprezyna i dopiero zaczynam kariere, napisze troche subiektywnie :D

- wyglad i porecznosc - bardzo dobra, fakt ze wyglada jak niewiadomo co w ogole nie przeszkada

- kolba - brak blokady hmmm, mału minus. Na dodatek jest takw wygięta że nie ciężko jest przyłożyć broń do ramienia i spojrzeć przez szczerbinkę jednocześnie - jest to dość niewygodne i wymaga ostrego skrętu karku. Na

- przeładowanie - kategorycznie nie zgadzam się z przedmówcą który pisał że leworęcznemu ciężko ładować - porównywałem z innymi sprężynami kumpli - będąc mańkutem spokojnie ładuję przekładając po prostu dłoń nad obudową. Robię to nawet szybciej niż niejeden praworęcznyi :D

- osiągi - jak na potrzeby początkującego bardzo zadowalające. z 20 metrów na dworze spokojnie trafiam w człowieka (mimo że w zasadzie strzelam od niedawna i żaden ze mnie snajper). W budynku bedzie pewnie jeszcze lepiej :D

- wada - magazynem bez blokady wiec ładowanie jest dosc niewygone i kulki moga eelegancko wystzrzelic podczas ladowania :D

moze i dobre "dla początkującego" ale rownie dobrze "dla początkującego" za 200 zł mozna kupic cos lepszego jednak ;). Czy gaziaka rugera, czy uzywaną mp5tm czy sd3uhc, czy hardbalera + spory zapas kulek, pistolety z serii HG z TM, i w sumie wszystkie te przebijają ten "zasięg skuteczny 20 m" (mają HU :P a ten "ingram" nie ). Pozatym nie wiem jak komu, ale "to" mi sie nie podoba choć o gustach nie powinno siędyskutować ;).

Masz całkowitą racje, zgadzam sie z tobą, że lepiej kupic coż z TM z serii HG lub już wymienione MP5 ponieważ są lepiej wykonane, mają lepsze osiągi, są wygodniejsze poprostu przebijają tego ingrama pod każdym względem.

No ale jak napisałeś o upodobaniach sie nie dyskutuję. :D

dobra ingram ma drobne problemy techniczne. Moge go wymienić na nowy tudzież żądać zwrotu kasy i wymienić na coś innego....co byście w takim razie polecili?najlepiej by cena nie przekraczała tych 190 zetek, a najlepiej jakby w ogóle była w rejonie stówy :]

Ten ingram to nie taka bajka...Osiągi świetne,wygodny itd...

Teraz ta czarna strona tego guna.

Opowieść zaczyna się tak:kolega kupił ingrama 7 miesięcy temu.

Nie był bardzo czynnym graczem.Strzelac się przychodził co 2 tygodnie.

W 3 miesiącu złamała się roączka do naciągania.Co było bardzo cięzkie do naprawienia .

W 5 miesiącu bardzo źle strzelał(zasieg skuteczny 10 m).Więc znów próbowaliśmy go naprawić.Oglądając częsci po koleji zauważyiśmy , że w tłoku są małe dziureczki(wyglądały na fabtyczne;/)Zaklejiliśmy i było ok.

W 7 miesiący połamał sie tłok i to koniec bajki...

Ale i tak go polecam :P

Pozdrawiam...