Thomas9999 Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Witam ma dwa pytanie co sądzicie o tych googlach pod kontem wytrzymałości i parowania ? oraz czy ktoś wie jak zdąć i wymienić szkło w nich bo nie wiem kompletnie jak :icon_biggrin: a nie chce połamać :icon_smile: http://www.taiwangun...-black-acm.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Po co pytasz co sądzimy, skoro i tak jak mniemam z dalszej części posta JUŻ JE KUPIŁEŚ? Quote Link to post Share on other sites
Thomas9999 Posted January 7, 2013 Author Report Share Posted January 7, 2013 No bo czy zrobiłem dobry zakup czy nie i bardziej pytam o wymiane szkieł Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Wytrzymałość sam sobie sprawdź przestrzeliwując je, pewnie nie masz innych gogli/okularów to strzelaj zza osłony, może nie dostaniesz rykoszetem. Według mnie mimo wszystko gogle ACM to jedynie ozdoba na hełm :D Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Jeśli przestrzelisz google do duża szansa że kolejnego strzału nie wytrzymają (uszkadzasz strukturę szkieł przez co zmniejsza się ich wytrzymałość) zwłaszcza jeśli nie mają atestów Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 (edited) Cóż, pod względem wytrzymałości to ruletka, ja bym nie zakładał czegoś bez atestów, bo wolę się nie dowiadywać na własnych gałkach czy są coś warte, czy nie. Jeśli chodzi o parowanie, to te mniej No-Name gogle jak ESS są pokryte anti-fogiem, który zazwyczaj wystarcza na jakiś czas, potem można kombinować. Ja kupiłem ESS NVG od zielonejpantery na allegro (taniej, ale używki) i miałem problem z parowaniem póki nie wybebeszyłem gąbek dookoła wizjera i nie zacząłem smarować jakąś magiczną szmatką. Ta uwaga na stronie taiwnaguna też nie napawa optymizmem, jak się porówna do opisów takich jak tutaj. Edited January 7, 2013 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts