bamper12 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Jeśli to jest najnowsza generacja P&J to masz tam czarny silnik z niebieską dupką - neodymowy - silny... To zrób jeszcze taki jeden test, Wsadż same żębatki bez anti reversala, do tego wkładasz tłok, tak aby mniej więcej był w połowie - bez zestawu cylindra... To wszystko przyrywasz drugą połówką, skręca na maxa wszystkimi śrubami... Gearbox stawiasz do "pionu" i przesuwasz bardzo powoli i delikatnie tłokiem przód tył, tak aby nie wyleciał z zębów zębatki tłokowej, Zrób to proszę powoli i dokładnie, daj znać czy są jakieś opory ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
patriio Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 Pożyczyłem od kolegi jego stockową batke i na jego działa poprawnie. Doszliśmy do wniosku że moja ładowarka BCH001 nie ładuje batki do końca. Ale pojawił się kolejnym problem teraz pluje kulkami na odległość 1 metra Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Może nie koniecznie ładowarka tylko padnięta batka ? Wiem, że ta ładowarka nie jest jakaś lux, ale mi przez dobre 3 lata służyła :P No to teraz... Albo źle założona gumka Albo dysza się nie uszczelnia - zobacz jak pracuje w komorze, czy dochodzi do gumki, energicznie ma się ruszać ? Jak masz cylinder z dziurą - nie wiem tego - to byli magicy co dziurą montowali z przodu :P Na razie tyle mi do głowy przyszło :P Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 (edited) Albo uszkodzona któraś z uszczelek, głowicy tłoka lub cylindra. Jak na innej baterii działało to znaczy, że bateria, którą posiadasz, jest do wymiany. Dlaczego nikt nie wyszedł od tego, żeby sprawdził na innej baterii? Edited January 21, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 . Sprawdzałem też na innej baterie, Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Pożyczyłem od kolegi jego stockową batke i na jego działa poprawnie. test zębatek był na skręconym szkielecie. Sprawdzałem też na innej baterie Ten sam dzień, więc może coś w tym jest? Plus nie podał, w którym momencie sprawdzał - przed czy po kolejnym wypodkładkowaniu. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Albo uszkodzona któraś z uszczelek, głowicy tłoka lub cylindra. Jak na innej baterii działało to znaczy, że bateria, którą posiadasz, jest do wymiany. Dlaczego nikt nie wyszedł od tego, żeby sprawdził na innej baterii? Jak czytam co piszesz, to się zastanawiam, po co ? Żeby zdenerwować ludzi ?? Najpierw czytaj od początku, później zabieraj głos. Drażni mnie takie pisanie, i uważam je za nabijanie postów. Na swoją obronę specjalnie niżej zamieściłem i podkreśliłem. Test zębatek jak się kręcą robisz na skręconym szkielecie ?? Jak wygląda sprawa elekotniki ?? Jakie masz przewody? Jakiś MOSFET ? Może źle wyregulowany silnik ? Co tam masz za silnik ? Za słaba bateria ?(nie mówie tu o poziomie rozładowania tylko o wydajności) Próbowałeś na innej ? Na prawdę jest sporo przyczyn takiego zachowania :icon_razz: Pzdr. Pożyczyłem od kolegi jego stockową batke i na jego działa poprawnie. Doszliśmy do wniosku że moja ładowarka BCH001 nie ładuje batki do końca. Ale pojawił się kolejnym problem teraz pluje kulkami na odległość 1 metra A jeśli już mówisz, że ma coś nie tak z oringami na tłok, to autor kilka razy pisał, że test strzykawki wychodzi mu pozytywnie, już mi się nie chce tego cytować. Dalej czekam na odp. autora na moje pytania. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 OK, zastosowałem się do Twojej prośby i jeszcze raz przeczytałem temat. Pominąłem posty odnośnie utworzenia przyklejonego tematu serwisowego. Wiadomo, późna pora, do tego mam kiepską pamięć do problemów, mogłem coś przeoczyć. Jednak... kolego złoty, proszę Cię o zacytowanie zdania o jakimkolwiek przeprowadzonym teście strzykawki przez patriio. I niech to nie będzie wasza prywatna konserwacja. Dalej uważam, że wraz z pojawieniem się wątku powinna paść sugestia użycia innej baterii. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 A no tutaj Cię przepraszam, coś pomyliłem... skojarzyłem to źle.... rzeczywiście nigdzie o strzykawce nie pisał... :teeth: Tutaj zwracam honor... Tobie chodzi o sugestie, a ja pytając czy sprawdzał na innej baterii, sądze że to zrobił... Moja wina ;( Ogólnie podsumowując, chyba jednak autor nie ogarnia zasady działania GB :D Tyle, ja już nie mam nic do dodania.... *Jeszcze raz srr. SirHawk, coś pomieszałem... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts