Klucha98 Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak ustawić ładowarkę pod baterię Li-Po 1300mAh 7.4V ? Jak podłączam baterię to pisze że są źle bieguny podłączone. Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 To masz rzeczywiście poważny problem. A jak zmienisz bieguny tj zamienisz kable wychodzące z ładowarki to też masz taki komunikat ? Quote Link to post Share on other sites
Klucha98 Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 To masz rzeczywiście poważny problem. A jak zmienisz bieguny tj zamienisz kable wychodzące z ładowarki to też masz taki komunikat ? Nie próbowałem bo bałem się że może coś się popsuć. Nie mam zaufania do chińczyków. Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Jeżeli robisz wszystko poprawnie wg. instrukcji (czyli najpierw podpinasz złącze balansera) - to masz na odwrót ułożone piny we wtyku - co też możesz łatwo sprawdzić po kolorach - miałem taki przypadek w paroma akusami. Podpięcie złącza balansera ze złą polaryzacją, po czym głównego kabelka prądowego, spowoduje że komunikat zniknie poprzez odparowanie paru rezystorów :D Quote Link to post Share on other sites
Klucha98 Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 Czy mógłbyś mi powiedzieć jak to dokładnie zrobić . Nie znam się za bardzo na elektryce. :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 https://www.dropbox.com/s/f9uivueewwb3nff/2013-01-11%2015.37.52.jpg Przy gnieździe balansera masz oznaczone gdzie ma być + i - więc sprawdź w swoim aku czy jak wsadzisz wtyczkę balansera po stronie - jest czarny kabelek Quote Link to post Share on other sites
Klucha98 Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 (edited) https://www.dropbox....11 15.37.52.jpg Przy gnieździe balansera masz oznaczone gdzie ma być + i - więc sprawdź w swoim aku czy jak wsadzisz wtyczkę balansera po stronie - jest czarny kabelek Wszytko mam podłączone jak obrazku,ale i tak mam błąd . ;/. Bieguny są okej,ale znów mam inny błąd connection break-brak podłączenia. Edited January 11, 2013 by Klucha98 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Spalony balancer - tylko serwis. Koszt naprawy od 30 do 100zł. Jeżeli pakiet ma wtyk w standardzie JST-EH lub JST-EHR różnie nazywają to po jakiego pcha się do ładowarki! Na ładowarce jest oznaczenie gdzie jest plus gdzie minus. I się tego nie kombinuje. Na przyszłość: dokupujesz adapter z JST-XH na JST-EH - bardzo ciężko kupić, widziałem w 2 sklepach w Polsce tylko. Modyfikujesz wtyk w pakiecie - odcinasz boczne płetwy, wyjmujesz kabel plus i minus i zamieniasz je miejscami. Tak bywa niestety, jak do tanich ładowarek nie ma akcesoriów - męcz się sam. Chińczyk nie wyprodukował bo po co. Quote Link to post Share on other sites
Klucha98 Posted January 11, 2013 Author Report Share Posted January 11, 2013 Wszystko podłączyłem dobrze + i - . Oni pomylili kolory wtyków i dlatego nie działało. Zaryzykowałem i odwrotnie podpiąłem i okazało się że to wina chińczyków,. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Możesz zrobić zdjęcie złącza swojego pakietu? Albo podaj producenta, link do pakietu? Jeżeli masz w standardzie JST-EH a ładowarka jest JST-XH to nie dziw się, że ładowarka poszła się kochać. Stawiam na 90% na Twój błąd w połączeniu a nie Chińczyka. Różnica między tymi wtyczkami: Da się wpiąć JST-EH do JST-XH ale będzie wtedy właśnie zamieniona polaryzacja. Przykład: Pakiet Robbe, Graupner, Kokam, Nosram podepniesz do ładowarki Turnigy i innych kopii ale to będzie błędne podłączenie i kończy się spaleniem balancera. Trzeba przerobić wtyczkę i gra muzyka. Quote Link to post Share on other sites
Klucha98 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 Wszystko jest już dobrze.Dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Czyli? Możesz opisać ? Quote Link to post Share on other sites
Klucha98 Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Producent pomylił kolory bananów. Wsadziłem banany odwrotnie(czarny do czerwonego i czerwony do czarnego) i już jest ok. Ładowarka ładuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts