Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam kupiłem nie dawno RK-02 .Wyszedłempostrzelać ,strzelam i nagle zaczyna wydawać dziwny dzwięk podczas ściągania spustu i nie strzela .Potem zdjąłem chwyt pistoletowy strzeliłem i zobaczyłem że iskrzy się ta część GB :http://imageshack.us/photo/my-images/163/56423298.jpg/

Pomocy

A tera tak zepsuł mi sie magazynek i chciałem sprawdzić czy strzela to włożyłem BB do otworu gdzie kulki lecą z magazynka strzelam to ona zamiast lufą to idzie tą rurką przez którą ją wkładam ,czy to normalne .Czy jak kupie nowy mag bedzie działało?

Silnik to jest to z chińskimi napisami w przypadku obrazka

?

Silnik to masz to z niebieską naklejką z napisami chińskimi. To normalne że tam iskrzy (podobnie masz np w wiertarce przy silniku).

Co do dziwnego odgłosu - przesuń silnik ku górze (w kierunku GB) i zobacz czy ustąpi. Jeśli tak to znaczy że poluzował Ci się silnik i trzeba go dokręcić (o ile dobrze pamiętam służy do tego ta sama śrubka która mocuje obudowę chwytu pistoletowego). Jeśli będzie to za mało to możesz coś podłożyć pod silnik od dołu żeby dobrze dochodził do zębatek w GB.

Jeśli tak to znaczy że poluzował Ci się silnik i trzeba go dokręcić (o ile dobrze pamiętam służy do tego ta sama śrubka która mocuje obudowę chwytu pistoletowego).

To źle pamiętasz. Śrubka do regulacji silnika znajduje się pod śrubką chwytu pistoletowego. Czyli najpierw odkręcamy chwyt a później na dole szukamy małej schowanej śrubki na imbus.

Imbus znajduję się w koszyku silnika,w gwincie chwytu pistoletowego,nie na silniku.To,że ci kulki wyskakują,gdy je luźno do komory wkładasz jest normalne(częściowo,bo masz układ nieszczelny),bo się dysza porusza tam i z powrotem.

Daj ją komuś kto się zna na tym,bo sam tylko pogorszysz sprawę.

A jak już chcesz pomocy,to nakręć film dobrej jakości,bo tak to jest tylko gdybanie i wróżenie z fusów.

Edited by Nitro

Czy dobrze zrozumiałem: gdy nie masz wsadzonego magazynka z kulkami replika strzela tak? W takim razie stawiam na coś z komora, gumką, badz kulki lipnej jakosci ktore się blokuja a za nimi dysza i poźniej coś w GB. Miałem tak z guarderami, ale na G&G replika strzela normalnie polecam sprawdzić.

Edited by ssnejker

Po kolei:

1-demontujesz selektor ognia(odkręcasz śrubę,na której trzyma się dźwignia i wujmujesz wszystkie elementy)

2-ściągasz chwyt pistoletowy

3-odsuwasz komorę hopka z lufą od Gb,powinien sam wyjść teraz dość łatwo

Jak coś, na YT masz pokazane

tu na przykładznie RK01, u Ciebie będzie analogicznie Edited by KapitanBomba04

To, że silnik iskrzy to norma. Radziłbym CI go wyregulować w stosunku do zębatek. Za bardzo nie można było określić czy dysza porusza się prawidłowo a to że Ci kulki wyskakują z komory HU podczas strzelania to hm... norma. Zatkaj palcem i dopiero strzelaj, jak nie wystrzelisz wszystkich kulek w tej komorze to dopiero znaczy, że masz problem.