gaSTon Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Witam kupiłem nie dawno RK-02 .Wyszedłempostrzelać ,strzelam i nagle zaczyna wydawać dziwny dzwięk podczas ściągania spustu i nie strzela .Potem zdjąłem chwyt pistoletowy strzeliłem i zobaczyłem że iskrzy się ta część GB :http://imageshack.us/photo/my-images/163/56423298.jpg/ Pomocy Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) Jeżeli replikę kupiłeś w sklepie to masz na nią gwarancje. A tak poza tym link nie działa ;) Edited January 12, 2013 by Prokowal Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 (edited) http://imageshack.us...3/56423298.jpg/ Kupiłem używaną Edited January 12, 2013 by gaSTon Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Sprawdz czy kabel ci nie uleciał mógł się ułamac i podczas naciskania spustu zaczyna iskrzec bo nie ma obiegu Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 jestem początkujący i zabardzo sie nie orientuje Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 To że tam iskrzy, to normalne. Weź odpowiedni imbus i spróbuj dokręcić silnik. Śruba znajduje się na samym dole kosza silnika (tam też jest gwint na śrubę od chwytu pistoletowego). Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Albo zrób tak jak mój poprzednik albo poruszaj kablami z silnika i sprawdz czy kabel się nie odłączył. Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 A tera tak zepsuł mi sie magazynek i chciałem sprawdzić czy strzela to włożyłem BB do otworu gdzie kulki lecą z magazynka strzelam to ona zamiast lufą to idzie tą rurką przez którą ją wkładam ,czy to normalne .Czy jak kupie nowy mag bedzie działało? Silnik to jest to z chińskimi napisami w przypadku obrazka ? Quote Link to post Share on other sites
MaRo88PL Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Silnik to masz to z niebieską naklejką z napisami chińskimi. To normalne że tam iskrzy (podobnie masz np w wiertarce przy silniku). Co do dziwnego odgłosu - przesuń silnik ku górze (w kierunku GB) i zobacz czy ustąpi. Jeśli tak to znaczy że poluzował Ci się silnik i trzeba go dokręcić (o ile dobrze pamiętam służy do tego ta sama śrubka która mocuje obudowę chwytu pistoletowego). Jeśli będzie to za mało to możesz coś podłożyć pod silnik od dołu żeby dobrze dochodził do zębatek w GB. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 A co do magazynka, to nie jestem pewien czy cię zrozumiałem... Ale kulki wsypujesz do takiej otwieranej klapki a następnie kręcisz kółeczkiem na dole magazynka. Tak w ogóle to to powinno być w instrukcji, może zajrzyj tam... Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Replika jak dostaje kulki nie wystrzeliwuje ich i dziwnie charczy.A jak bez kulek to nie charczy Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Jeśli tak to znaczy że poluzował Ci się silnik i trzeba go dokręcić (o ile dobrze pamiętam służy do tego ta sama śrubka która mocuje obudowę chwytu pistoletowego). To źle pamiętasz. Śrubka do regulacji silnika znajduje się pod śrubką chwytu pistoletowego. Czyli najpierw odkręcamy chwyt a później na dole szukamy małej schowanej śrubki na imbus. Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Sorry ale ja na imbus tam nic nie mam Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 (edited) Bardzo ciekawe... widocznie źle patrzyłeś, albo Ci ona wyleciała. http://www.specshop....-GE-01-1111.jpg Fota w prawym górnym rogu, tam powinieneś szukać w środku małej śrubki na imbus. Edited January 13, 2013 by Kazana Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Chodzi ci o to w przyblizającym kole Sorry jest na imbus Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 14, 2013 Author Report Share Posted January 14, 2013 regulowałem i nic .To wibruje podczas strzału GB nad spustem Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) Imbus znajduję się w koszyku silnika,w gwincie chwytu pistoletowego,nie na silniku.To,że ci kulki wyskakują,gdy je luźno do komory wkładasz jest normalne(częściowo,bo masz układ nieszczelny),bo się dysza porusza tam i z powrotem. Daj ją komuś kto się zna na tym,bo sam tylko pogorszysz sprawę. A jak już chcesz pomocy,to nakręć film dobrej jakości,bo tak to jest tylko gdybanie i wróżenie z fusów. Edited January 14, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) Czy dobrze zrozumiałem: gdy nie masz wsadzonego magazynka z kulkami replika strzela tak? W takim razie stawiam na coś z komora, gumką, badz kulki lipnej jakosci ktore się blokuja a za nimi dysza i poźniej coś w GB. Miałem tak z guarderami, ale na G&G replika strzela normalnie polecam sprawdzić. Edited January 14, 2013 by ssnejker Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Moglibyście powiedzieć jak wykręcić GB w AK74S (RK-02) Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Po kolei: 1-demontujesz selektor ognia(odkręcasz śrubę,na której trzyma się dźwignia i wujmujesz wszystkie elementy) 2-ściągasz chwyt pistoletowy 3-odsuwasz komorę hopka z lufą od Gb,powinien sam wyjść teraz dość łatwo Jak coś, na YT masz pokazane tu na przykładznie RK01, u Ciebie będzie analogicznie Edited January 16, 2013 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Dzięki , a jak rozkręce GB to nie wyskoczą mi wszystkie zębatki i sprzęzynki .I po czym poznam uszkodzony tłok? a u mnie nie ma miejsca na krzyrzak lub płaski przy selektorze ognia. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Popatrz na poradniki - jak będziesz wiedział, jak rozbierać, to nic Ci w twarz/na podłogę nie poleci. Uszkodzony tłok poznasz po jego pęknięciach, brakach w np. zębach itp. Ale jak się na tym nie znasz, to lepiej nie rozbieraj, daj komuś do zrobienia, kto się na tym zna. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 gdybyś uparł się na swoje i nie wziął do serca uwagi Kapitana"tempe uje"Bomby04. Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=2A3vgo32aTs&feature=youtu.be To jest to co sie dzieje z moim RK-02 Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 To, że silnik iskrzy to norma. Radziłbym CI go wyregulować w stosunku do zębatek. Za bardzo nie można było określić czy dysza porusza się prawidłowo a to że Ci kulki wyskakują z komory HU podczas strzelania to hm... norma. Zatkaj palcem i dopiero strzelaj, jak nie wystrzelisz wszystkich kulek w tej komorze to dopiero znaczy, że masz problem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts