raven9716 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Witam jestem nowy na forum. Ostatnio byłem na hali asg, którą od niedawna można odwiedzać we Wrocławiu, na tyle mi się to spodobało, że postanowiłem zakupić własną replikę ( na tą chwilę tylko replikę główną, magazynki itp ). Jako swoją pierwszą replikę chciałbym kupić gaziaka a dokładnie chodzi mi o tą replikę: http://gunfire.pl/product-pol-1152194383-Gazowa-replika-karabinu-PDW-CO2-NPAS-CUSTOM-.html i od razu te magazynki http://gunfire.pl/product-pol-1152198550-Magazynek-real-cap-do-replik-typu-M4-M16-Open-Bolt-CO2-.html ( i tu pytanie czy będą pasować ) Spodobała mi się ze względu na to, że jest na gaz, ma na start ztuningowane części oraz blow back. Strzelać będę głównie na hali ( CQB ) dlatego raczej nie powinienem mieć problemów z rozprężaniem gazu oczywiście od czasu do czasu będę strzelał na dworze ale to raczej wtedy gdy będzie ciepło. Napisałem już chyba wszystko co chciałem,teraz czekam na wasze porady i opinie co do kupna repliki Z góry dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
tomcio1980 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) Szczerze to doradziłbym Ci tą replikę http://www.taiwangun...pj249-pj46.html Możesz dostosować ją do swoich potrzeb, masz wielką siłę ognia i 12 miesięcy gwarancji w dobrym serwisie, zdecydowanie lepszym niż Gunfire, dodatkowo to replika bardziej ekonomiczna. Co do wartości FPS to bez problemu w 2 minuty możesz ją zmniejszyć poprzez wymianę sprężyn bez otwierania GB. Nada się i do lasu i do hali. Edited January 12, 2013 by tomcio1980 Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 Sorry ale nie podobają mi się repliki karabinów typu np m60. nie chcę nic z wielkich karabinów. Karabin ma być lekki mały najlepiej ze składana kolbą lecz też na tyle długi aby nadawał się do lasu Quote Link to post Share on other sites
tomcio1980 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Wiesz dążysz do ułudy, jeśli masz takie wymagania to kup najprostszą CM028 nie ma sensu wydawać kasy na gaziaka. Podrzuciłem Ci ciekawy pomysł na zasypanie wroga masą kulasów. Kolbę masz suwaną, a osiągi repliki oraz szybkość wymiany sprężyny gwarantują Ci uniwersalność. Wątpię by replika z 350 FPS bo tyle Bóg przykazał w CQB sprawdziła się w lesie. Tu za 1325zł masz replikę która jest chodliwym towarem i nawet jak Ci się znudzi lub nie spodoba to opchniesz ją bez większych strat ze względu na jej lans i gwarancję. Tego z ta gazówką z GF nie zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 Nie wiem czy widzisz ale w replice której podałem jest możliwość regulacji fps'ów od 290 do 490, więc o jakich 350 fps mi piszesz Quote Link to post Share on other sites
tomcio1980 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Zaczynasz zabawię więc Ci podpowiem. Poczytaj o użytkowaniu tej gazówki. Magazynek mieści Ci 30 kul. To tyle co nic. Porywasz się na naprawdę drogą eksploatację repliki. Wymiana kapsuły CO2 będzie po 30-60 strzałach w zależności od mocy. To nie na tym ta zabawa ma polegać. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Człowiek chce kupić gazowe PDW a doradzają mu świnie, replika zła nie jest chociaż bardzo awaryjna i musisz po każdej strzelance dokładnie ją wyczyścić, a lepszym wyjściem było by zakupienie repliki elektrycznej z firmy G&G,G&P,KWA . Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 (edited) Dobra, a co polecicie z elektryków najlepiej coś na bazie m4 i jeśli jest taka możliwość w elektrykach to z regulacją fps'ów i jeszcze jedno na czym dokładnie polega awaryjność tego PDW Edited January 12, 2013 by raven9716 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Ej, kto jakimi magazynkami strzela to indywidualna sprawa. I replika z 350fps też jest w stanie narobić bigosu w lesie. Raven, masz w sumie duży budżet. Napisz, jakie repliki preferujemy, może znajdą się alternatywy. Piszę ot tak na zapas, bo nic nie wiem o tym PDW. Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 Głównie podobają mi się repliki m4 lub repliki bazujące na m4 ( PDW, M416 itp ) koniecznie ze składaną kolbą ponieważ głównym miejscem w którym będę się strzelał będzie ta hala http://republikaasg.pl/ lecz replika musi być też na tyle długa aby wygodnie korzystało się z niej w lesie. Mimo wszystko wolałbym coś gazowego ( blow back ) lecz może też być elektryk ( tu koniecznie bez blow back ) i od razu mówię że wszystkie AK AKS itp odpadają Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) jeśli jest taka możliwość w elektrykach to z regulacją fps'ów W elektrykach liczbę fps możesz zmienić poprzez wymianę sprężyny. Normalnie wiąże się to z otwieraniem gb, czyli dużo roboty, lecz niektórzy producenci stosują system szybkiej wymiany sprężyny, czyli odkręcasz element z tyłu gb, wyciągasz sprężynę, wkładasz nową i zakręcasz. //Edit Głównie podobają mi się repliki m4 lub repliki bazujące na m4 ( PDW, M416 itp ) Nie ma czegoś takiego jak M416, jest HK416. Edited January 12, 2013 by Luminofor Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 (edited) W takim razie musi być z system tej szybkiej wymiany sprężyny repliki do 1700 zł czekam na propozycje elektryków i gaziaków oraz nadal czekam na odpowiedź dotyczącą PDW a dokładniej na czym polega jej awaryjność a m416 to nie jest przypadkiem oznaczenie oryginału ? Edited January 12, 2013 by raven9716 Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Polega on na szybkim zużyciu się części wewnętrznych, a może UMP albo G36 obydwie repliki posiadają system szybkiej wymiany sprężyny a dodatkowo g36 posiada blow-back po zmianie adaptera będzie można używać magazynków od emki. Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 a mogę prosić o linki chętnie zobaczył bym to g36 i UMP Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Polecam Ci dowolną g36 ARESA. Jest elektryczna, składa kolba, blow back, system szybkiej wymiany sprężyny bez rozkręcania GB. Wszystko co chcesz i jest dużo tańsza, i ma tańsze magazynki. Do tego jest w 3 różnych wersjach różniących się długością. Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 A UMP jakiej firmy możecie polecić ? Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Linki podałem wystarczy że klikniesz w nazwę UMP lub G36. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 a m416 to nie jest przypadkiem oznaczenie oryginału ? Za dużo battlefielda. Um... nie. Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 w takim razie sorry pomyliło mi się Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 UMP tez Aresa :) Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 UMP tez Aresa :icon_smile: Hę? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Hę? Nie ogarniasz :F A UMP jakiej firmy możecie polecić ? Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Przemyślałem sprawę i zdecydowałem się na elektryka, lecz to UMP ani g36 nie przypadło mi zbytnio do gustu, za to przeglądając repliki elektryczne znalazłem taką oto replikę SCAR http://gunfire.pl/product-pol-1152197371-Replika-karabinu-szturmowego-FN-SCAR-CQC.html i tu pytanie czy nada się na początek ( jeśli tak ) to jaką baterię i ładowarkę kupić razem z repliką Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 G&G robi dobre elektryki, czyli SCAR jest OK :) Quote Link to post Share on other sites
raven9716 Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 A wiesz może jaką kupić do niego baterię i ładowarkę bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts