Randal Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Witam, zakładam temat bo nie znalazłem żadnej informacji w sieci. A mianowicie: Czy przy produkcji i sprzedaży kulek muszą one przejść jakieś testy na zgodność z normą, a jeżeli tak to jaka norma odpowiada tym testom? Czy poprostu wystarczą procedury jakościowe (wymiarowe, jakości powierzchni, wagi) wewnętrzne firmy a żeby je sprzedawać nie są potrzebne żadne ceryfikaty? Z góry dziękuję za pomoc i porady w tym temacie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Na żadnym opakowaniu kulek nie widziałem zdaje się takiej informacji, zresztą kto by miał te certyfikaty dawać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Nie muszą spełniać żadnych norm o ile w ogóle istnieją normy dla amunicji do replik ASG. Żeby je sprzedawać nie są potrzebne żadne certyfikaty. Procedury jakościowe wewnątrz firmy (chodzi Ci o kontrolę jakości zapewne) również w żadnym stopniu nie są obowiązkowe. Wszystko reguluje wyłącznie rynek zbytu czyli- klient. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) Chyba, że chodzi o kulki produkowane na rynek izraelski - one przed dopuszczeniem do sprzedaży, muszą uzyskać certyfikat koszerności. :icon_wink: Edited January 14, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 @UP Hahahahaah rozwaliła mnie ta "koszerność" :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts