Potfurr Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Jaki cylinder masz? Z dziurą czy bez? Pisałeś że stock a więc powinien chyba być typ 2 ale jeśli 0 to za dużo powietrza może być. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Jak dla mnie to wszystko wygląda jakby kumpel spitolił Ci replikę i wymyśla jakieś historyjki żeby się usprawiedliwić. Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Co do samej repliki to chodzi o wiele lepiej, ciszej i z pewnością mocniej. Jedyne to ta nieszczęsna celność. Może jest tak jak mówi Potfurr... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Spowoduje to rozrzut ale nie taki znaczący. Przegrzeb lufę, komore i gumę HU z dystanserem, na 90% tam masz problem. Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Rozrzut nie jest tak dramatyczny. Jutro, gdy będzie widno, spróbuję to określić. Dziś tyle co strzelałem za jasności to mało by oszacować o ile celność się zmieniła. JEst to bardziej sprawa paru cm na odl. około 20-30m...jutro napiszę sprawozdanie ze strzelania "do celu" :D Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Więc porównałem sobie i wydaję mi się że jest ciut gorzej z tym teflon-fixem. Chyba go zdejmę i wezmę w obroty całą lufę z komorą. Sprawdzę jak bez tego teflona działa i najwyżej sam jakoś go potem założę później jak sie okaże że to nie tu problem. Dzięki za pomoc i odpowiedzi :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Fajny serwisant, masz więcej roboty, niż przed oddaniem do serwisu. Uwielbiam takich... Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Nom...trochę lipnie. Ale w GB zrobił dobrze...bo przecież celność zależy od gumki i lufy a tu już zdjąłem teflona i zrobiłem jak było czyli jest po staremu. Jutro za widności sprawdzę czy pomogło bo jak nie to ja już nie wiem o co chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Więc jak zadjalem ten teflon i zamontowalem HU od podstaw czyszczac gumke jest lepiej niż było. Teraz zostało to ze na ciąg kulek, któraś raz kiedyś np. poleci bardziej w lewo, w górę. Czyli strzelam, kulki lecą a jedna z nich poleci bardziej w bok. Używam Gunfireowe rocketsy 0,25. Moze to wina kulek. Dodatkowo chciałbym dołożyć sprezyne jakaś 135, uszczelniona dysze , cylinder SHS typ.1. Oraz jak skończę opakowanie to zmienię kulki na 0.28 lub 0,3 G&G lub madbulla. Czy te zmiany mogą pomoc? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Jak używasz felernych kulek to nie dziw się że masz rozrzut :) Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Czyli wiadome już ...opakowanie kończy się, czyli szykuję się na zakup. A co myślicie o wymianie tych części co wyżej podałem? I jakie kulki 0,25-0.28 polecacie w rozsądnej cenie :) Robiłbym tak to hurtem zakup na Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Kulki Gie&Gie, ewentualnie Madbull. Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Czyli wziąłbym tak: http://gunfire.pl/product-pol-1152193714-G-G-0-25g-1kg-pack-BB.html - G&G 0,25 http://gunfire.pl/product-pol-1152196470-Cylinder-SHS-Typ-1.html - cylinder SHS typ.1 (lufę mam 430mm a w stocku jest bodajże "0" czyli od 450mm) http://gunfire.pl/product-pol-1152195339-Dysza-do-AK-krotka.html - dysza AK SHS http://gunfire.pl/product-pol-1152198617-Sprezyna-glowna-M135.html - sprężynka element M135 Prometheus i czym różni się to: http://gunfire.pl/product-pol-1152190178-DropZone-Sprezyna-M135ST.html bo to też sprężyna Elementa 135. Łącznie ok. 120zł....Czy te części będą wystarczające do CM040 ? Coś byście zmienili lub może czegoś z tego nie potrzebuję? Quote Link to post Share on other sites
Prokowal Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE nie bierz sp z firmy element szkoda kasy jak już szukasz dobrej sprężyny to jedynie z firmy guarder bo z elementa bardzo szybko się ubijają i są całkowicie do ... wiecie o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Używam elementów już z 1,5 roku, owszem zbijają się jak każde spreżyny. Ale nigdy nie miałem z nimi problemu syfu w GB, czy zbyt dużego ubicia oraz nie hałasują zbyt mocno. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts