Patison Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Jest taka sprawa ze kazdego walthera P99 widziaelm to byl na kapsuly CO2 a niedawno natrafilem napedzanego na green gas niby, i moje pytanie jest tego typu czy takie modele wychodzliy napedzane gg?? Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 ten ? http://allegro.pl/walther-p99-i2965617553.html ponoć kiedyś były takie, made by STTI, ale nie znalazłem już nic więcej o nim, nowego w sumie Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Na gren gas masz jeszcze 2 wersje p99 wyprodukowane przez maruzena, tu masz z GBB http://www.bron.pl/s...Walther-P99/939 a tutaj http://allegro.pl/pi...2971859227.html wersja ze stałym zamkiem, według mnie to sa chyba teraz najlepsze p99 na rynku, sam używa wersji GBB i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. No może poza tym, że moja wersja nie ma oznaczeń na komorze "nabojowej" Z racji tego, że nie mogę znaleźć żadnego tematu stricte poświęconego P99 Maruzena, który nie był by martwy od lat, napisze tutaj. Planuje zakup kabury do niego i chciałbym wiedzieć czy fabryczny zamek jest zgodny z wymiarami oryginału i czy wejdzie do kabur dedykowanych ostremu P99, aktualnie myślę na jakaś skórzaną firmy Kajman bo słyszałem o nich bardzo dobre opinie. A drugie pytanie czy ktoś orientuje się czy gdzieś poza zamówieniem zagranicznym z Mad Onion można dostać magazynki do wersji GBB? Quote Link to post Share on other sites
Patison Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 Ale wykonanie chodzi mi o solidnosc repliki jest dobra nic tam nie lata?? Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Jeśli chodzi o wykonanie, to chyba lepszego na rynku nie ma jeśli chodzi o P99, wszystkie szczegóły są oddane. Co do trwałości to trudno mi się wypowiadać, na razie wystrzeliłem z niego ok. 1000-1200 kulek, ale głównie do tarcz, bo z racji pogody nie było jak inaczej, i bez żadnych zacięć, syfonowania, wszystko działa idealnie, z 10 m spokojnie można strzelać to tarczy 17 cm i wbijać wyniki miedzy 7 a 10 pk Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Celnością nie powala tzn lufa OK ale HU taki sobie ma. Wykonanie świetne, BB mocny, fps w okolicy 310-320 w mojej sztuce. Części zamiennych- absolutny brak. Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 apropo celności to zastanawiam się właśnie czy opłaca się inwestować w lufę precyzyjna do niego, na ile ona poprawiła by celność, może ktoś ma tutaj i używa to mógłby się wypowiedzieć, czy warto te ok 70 zł dawać Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Ja mam lufę na sete dobrą bo rozrzut mam głównie w pionie. W poziomie jest zupełnie OK więc lufa wiele nie da, to ewidentnie wina HU. Aha, mowa o wersji GBB w moim przypadku. Quote Link to post Share on other sites
Patison Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 a dlugo go juz masz dexterkrak?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Cholercia, ja wiem... z półtora roku? Ale ma malutki przebieg bo ja mam dużo klamek :D Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Ja mam lufę na sete dobrą bo rozrzut mam głównie w pionie. W poziomie jest zupełnie OK więc lufa wiele nie da, to ewidentnie wina HU. Aha, mowa o wersji GBB w moim przypadku. A istnieje w nim jakaś możliwość wymiany HU? Też mam wersje GBB i nie miał bym nic przeciwko aby poprawić jego celność Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Nima. Szukałem i nie znalażłem do tego lepszych gumek HU. Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Z tego co zauważyłem, ogólnie teraz trudno z czymkolwiek do niego. Chciałem dokupić tłumik labo metalową lufę, ale wszystko wyprzedane albo w szalonych cenach, tak samo z magazynkami Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Na RWA jest troszke akcesoriów i części do niego. Lufa chyba była, zamki, magi. Quote Link to post Share on other sites
Patison Posted February 5, 2013 Author Report Share Posted February 5, 2013 RWA czyli?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Redwolfairsoft. Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 RedWolfAirsoft internetowy sklep z asg. Fakt jest tam sporo, ale wszystko wyprzedane, poza magazynkiem, są tylko rzeczy do compact Quote Link to post Share on other sites
Patison Posted February 6, 2013 Author Report Share Posted February 6, 2013 czyli resumujac klameczka fajna, ale jesli chodzi i czesci zamienne to praktycznie nie do zdobycia tak?? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 (edited) Niestety :icon_cry: tak :icon_cry: Dlatego opłakałem zgon mojego i kupiłem chiński klon Glocka 17 Marui. Tu przynajmniej nie będzie problemów z częściami :teeth: Edited February 6, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Patison Posted February 6, 2013 Author Report Share Posted February 6, 2013 Strasznie mi sie podoba no ale coz :( dobra dzieki chlopaki za pomoc:) Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 ewentualnie zrobić tak ,ze kupić nówkę, a potem polować na używanego na allegro w jakiejś rozsądnej cenie i użyć go na części Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Drogawe takie części. Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 ale w przypadku tej repliki chyba nie ma innego wyboru, nie raz widziałem uszkodzone sztuki które można by rozebrać i coś z nich wykombinować po ok 100 zl Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Chyba, że mają uszkodzone to samo co Ty :D. Quote Link to post Share on other sites
radekjawor Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 z drugiej strony bez ryzyka nie ma zabawy, przy okazji, wiek ktoś gdzie można dostać do niego magazynki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts