Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rady dla początkującego

Recommended Posts

Mam 14 lat i jestem w ekipie, której członkowie mają 13-16 lat. Mam kilka pytań odnośnie różnych spraw:

1.Czy warto w G36C JG zmieniać gumkę hop-up? Jeśli tak to która będzie lepsza : systema czy guarder?

2.Czy na początek wystarczy stockowa bateria?

3.Czy do mojej gietki odpowiednie będą kulki 0,25g GUARDER z taiwanguna?

4.Czy w 7-osobowym teamie można rozegrać jakiś scenariusz z trzema drużynami? Jeśli tak to jaki?

5.Znacie jakieś ciekawe scenariusze dla 6-7 osób?

Na teraz to wszystko, a myślę że kolejne pytania pojawią się wraz z rozwinięciem tematu.

Edited by Piotrek99

Czy dobrym pomysłem byłby taki plan treningu:

1.Typowy CTF

2.Obrona twierdzy

3.Transport danych-drużyna A transportuje teczkę z danymi z punktu A do B, a przeciwnicy muszą im w tym przeszkodzić

4.Zombie-scenariusz gdzieś już na forum opisany

Jeśli zostanie trochę czasu to możemy rozegrać deathmatch.

Edited by Piotrek99

4. Pewnie można ale ja bym nie kombinował zbytnio i albo walczył na 2 drużyny albo zrobił 3 drużynową łupankę - ostatnia drużyna przy życiu wygrywa.

5. My kiedyś wzięliśmy baniak 5l po wodzie mineralnej, napełniliśmy go wodą i postawiliśmy w jakimś konkretnym punkcie. Baniak robił za walizkę z forsą/koką/herą (a wymyslić możecie też i inne pierdy). Jedna drużyna miała bronić bania... walizki a drugą ją przechwycić i wynieść do punktu ewakuacji. Zazwyczaj kończyło się to śmiercią jednej drużyny bez przechwycenia walizki.

Inny pomysł jaki raz czy dwa realizowaliśmy to coś w rodzaju kontroli terytorium czy CS-owego podkładania bomby (nie pamiętam dokładnie co i jak było). W metalowej puszce położyliśmy telefon. Jedna drużyna miała za zadanie dojść do telefonu i uruchomić 2 czy 5 minutowy minutnik. Następnie miała ochronić telefon przez te minuty. Drużyna przeciwna miała niedopuścić do ustawienia minutnika a gdy to już nastąpiło miała go wyłączyć przed "wybuchem". Ponownie jednak doszło do tego, że zazwyczaj jedna drużyna traciła życie zanim ktokolwiek dotknął telefon.

Dzięki za propozycje. Spróbuję je wykorzystać na najbliższej strzelance.

Ponawiam pytanie czy przedstawiony przeze mnie plan treningu jest dobry. Oczekuję odpowiedzi na zasadzie TAK/NIE ewentualnie z jakimiś uwagami.

To nie jest odpowiedni dział na takie pytania. Gdybyś przeczytał http://forum.wmasg.pl/topic/134055-rady-dla-poczatkujacego/#entry1787705 to byś miał już odpowiedź. Zamykam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...