Piotrek99 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 (edited) Mam 14 lat i jestem w ekipie, której członkowie mają 13-16 lat. Mam kilka pytań odnośnie różnych spraw: 1.Czy warto w G36C JG zmieniać gumkę hop-up? Jeśli tak to która będzie lepsza : systema czy guarder? 2.Czy na początek wystarczy stockowa bateria? 3.Czy do mojej gietki odpowiednie będą kulki 0,25g GUARDER z taiwanguna? 4.Czy w 7-osobowym teamie można rozegrać jakiś scenariusz z trzema drużynami? Jeśli tak to jaki? 5.Znacie jakieś ciekawe scenariusze dla 6-7 osób? Na teraz to wszystko, a myślę że kolejne pytania pojawią się wraz z rozwinięciem tematu. Edited January 25, 2013 by Piotrek99 Link to post Share on other sites
Reegz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 1. Systema 2. Na początek tak, ale potem już się przyda lepsza ładowarka i batka. 3. Yep. będą dobre. Link to post Share on other sites
Piotrek99 Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. Czekam na kolejne. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 4. Można, strzelankę-jebankę 5. Treningi taktyczne, strzelanki-jebanki Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 W tak małej ekipie rozegrasz scenariusz "wy tam, my tam i ognia", względnie jakiegoś CTF, można by próbować VIP-a. Na nic więcej nie licz. Link to post Share on other sites
OFF Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 4 i 5 - http://forum.wmasg.pl/forum/217-propozycje-scenariuszy/ Link to post Share on other sites
Piotrek99 Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 (edited) Czy dobrym pomysłem byłby taki plan treningu: 1.Typowy CTF 2.Obrona twierdzy 3.Transport danych-drużyna A transportuje teczkę z danymi z punktu A do B, a przeciwnicy muszą im w tym przeszkodzić 4.Zombie-scenariusz gdzieś już na forum opisany Jeśli zostanie trochę czasu to możemy rozegrać deathmatch. Edited January 25, 2013 by Piotrek99 Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 http://forum.wmasg.pl/forum/217-propozycje-scenariuszy/ Najpierw czytaj, potem pisz. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 4. Pewnie można ale ja bym nie kombinował zbytnio i albo walczył na 2 drużyny albo zrobił 3 drużynową łupankę - ostatnia drużyna przy życiu wygrywa. 5. My kiedyś wzięliśmy baniak 5l po wodzie mineralnej, napełniliśmy go wodą i postawiliśmy w jakimś konkretnym punkcie. Baniak robił za walizkę z forsą/koką/herą (a wymyslić możecie też i inne pierdy). Jedna drużyna miała bronić bania... walizki a drugą ją przechwycić i wynieść do punktu ewakuacji. Zazwyczaj kończyło się to śmiercią jednej drużyny bez przechwycenia walizki. Inny pomysł jaki raz czy dwa realizowaliśmy to coś w rodzaju kontroli terytorium czy CS-owego podkładania bomby (nie pamiętam dokładnie co i jak było). W metalowej puszce położyliśmy telefon. Jedna drużyna miała za zadanie dojść do telefonu i uruchomić 2 czy 5 minutowy minutnik. Następnie miała ochronić telefon przez te minuty. Drużyna przeciwna miała niedopuścić do ustawienia minutnika a gdy to już nastąpiło miała go wyłączyć przed "wybuchem". Ponownie jednak doszło do tego, że zazwyczaj jedna drużyna traciła życie zanim ktokolwiek dotknął telefon. Link to post Share on other sites
Piotrek99 Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Dzięki za propozycje. Spróbuję je wykorzystać na najbliższej strzelance. Ponawiam pytanie czy przedstawiony przeze mnie plan treningu jest dobry. Oczekuję odpowiedzi na zasadzie TAK/NIE ewentualnie z jakimiś uwagami. Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Tak. Link to post Share on other sites
OFF Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Dzięki za propozycje. Spróbuję je wykorzystać na najbliższej strzelance. Ponawiam pytanie czy przedstawiony przeze mnie plan treningu jest dobry. Oczekuję odpowiedzi na zasadzie TAK/NIE ewentualnie z jakimiś uwagami. To nie jest odpowiedni dział na takie pytania. Gdybyś przeczytał http://forum.wmasg.pl/topic/134055-rady-dla-poczatkujacego/#entry1787705 to byś miał już odpowiedź. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts