Janosz1990 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 (edited) Witam. Potrzebuje rady dotyczącej akumlatora pod AK RK 08. Jestem początkującym graczem lecz z informacji zawartej do mojej repliki moge wywnioskować że akumulator jaki jest do niej dołączony nie daje gwarancji długiej i efektywnej pracy mechanizmu repliki. ( NIMH, Stick, napięcie 9.6 V, Pojemność 1200 mAH, rodzaj ogniw akumulatora - mini, rodzaj wtyku - tamiya) Sorki że tak szczegółowo opisałem akumulator ale poprostu nie posiadam jeszcze odpowiedniej wiedzy na ten temat więc opisałem tak jak napisane w opisie akumulatora. Wiec pytam się doświadczonych kolegów jaki polecacie akumulator. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited January 26, 2013 by Janosz1990 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Dopasuj sobie jakiegoś lipola (wiąże się to z zakupem odpowiedniej ładowarki) o rozmiarach tej baterii, którą masz teraz. Napięcie 7,4V i jakieś 25-50C, pojemność taka, jaka wlezie. Od siebie polecam firmy : Turnigy, Redox, Zippy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts